De Tiberiu Bujdei,

Pomenirea domnitorilor deschide ediția din acest an a Programului Ștefanian, un proiect al Consiliului Județean Suceava în memoria domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că după sute de ani sunt pomeniți cei 75 de voievozi ai Moldovei în capela în care aceștia se rugau înainte sau după bătălii.

El a arătat că în zilele următoare vor avea loc mai multe evenimente între care și prepararea de meniuri medievale.

Flutur a spus că chef Cătălin Scărlătescu va pregăti în Muzeul Satului Bucovinean, aflat în apropierea Cetății de Scaun a Sucevei, două meniuri după rețete medievale și că vor fi câte două sute de porții de fiecare meniu.

Pelerinaj la Mănăstirea Putna

Programul Ștefanian se desfășoară anual între 24 iunie, când se serbează Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, ocrotitorul Sucevei, până pe 2 iulie, de Sf. Ștefan cel Mare și Sfânt când se organizează, la Mănăstirea Putna, un pelerinaj cu prilejul hramului mănăstirii.

În acest an în cadrul Programului Ștefanian se desfășoară proiectul „Traseele voievodului Ștefan cel Mare în Țara de Sus a Moldovei”, realizat de Consiliul Județean Suceava în colaborare cu Consiliul Regional Cernăuți, Consiliul Raional Soroca și Consiliul Local Cricova și constă în organizarea unor ateliere de cunoaștere a istoriei și culturii românești, precum și vizitarea unor obiective istorice, ctitorii ale lui Ștefan cel Mare.

Polițiștii din Brașov au găsit-o pe misterioasa ”fată din cort”. Trăia de trei luni la marginea cartierului Șchei. Cine e
Recomandări

Polițiștii din Brașov au găsit-o pe misterioasa ”fată din cort”. Trăia de trei luni la marginea cartierului Șchei. Cine e

În cursul zilei de miercuri, 35 de copii de la așezământul Sf. Leontie din Rădăuți urmează să meargă în pelerinaj, pe cărări de munte, de la Sucevița până la locul de veci al lui Ștefan cel Mare de la Mănăstirea Putna. Grupul de copii va fi însoțit de membri ai echipei Salvamont Suceava și ai Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Suceava.

Programul Ștefanian se va încheia cu un pelerinaj la Mănăstirea Putna, pe 2 iulie, când pelerinii vor merge pe jos de la intrarea în comuna Putna până la mănăstire unde vor asista la Sfânta Liturghie și la ceremonia comemorativă de cinstire a lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Citește și:Povestea spusă „fără teamă sau favoruri” a familiei de români cu care The New York Times a lovit în Trump. Tatăl lui “Baby Constantin” are două condamnări în Franța și este cercetat pentru violență într-un dosar penal la Râmnicu-Vâlcea. Mama a spus că a fost sterilizată forțat în România, deși cererea scrisă cu mâna ei e la Spitalul Județean

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase