MENIU CAUTĂ
13 Mar. 2018 13:35 , de Sorin Golea

Funcționarii publici se pregătesc de proteste, nemulțumiți de Legea salarizării. Vor recunoasterea și recuperarea unor drepturi salariale

Distribuie

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) a anunțat că va recurge la proteste din cauza Legii 153/2017 privind salarizarea personalului din sistemul bugetar. Aplicarea acestei legi, spun sindicaliștii, a dus în multe cazuri la scăderea salariilor.

La fel ca și în cazul angajaților din poliție sau din sistemul penitenciar, o mare parte a funcționarilor publici și a personalului contractual din administrația publică nu a beneficiat de creșteri salariale, mai mult, au avut loc diminuări ca urmare a aplicării noilor reglementări salariale și fiscale, spun reprezentanții SNFP. Mai precis, a crescut salariul brut, dar a scăzut netul prin mutarea CAS exclusiv în sarcina angajatului.

În această situație, arată sindicaliștii, se află angajații instituțiilor din subordinea ministerelor – ANPC, Garda de Mediu, Inspecția Muncii, ANPIS, ANOFM, Instituția Prefectului, precum și angajații sistemului instituțional din Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Transporturilor, Direcțiile de Sănătate Publică.

'Sindicatul Național al Funcționarilor Publici, pe langă acțiunile în instanță și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru recunoasterea și recuperarea unor drepturi salariale, este în plină campanie de strângere de semnături în vederea declanșării de acțiuni de protest. Nemulțumirile apărute în spațiul public cu privire la salarizarea diferitelor categorii de bugetari scot în evidență tot mai mult indiferența Guvernului și în special a reprezentanților Ministerului Muncii și Justiției Sociale față de nevoile acestora', spune președintele SNFP, Sebastian Oprescu.


Citește și:

Medicii vor să declanșeze greva generală după Paști, anunță federația Sanitas. Ministrul Sănătății îi acuză de ipocrizie

Loading...
Comentarii