Mergi direct la conținut »
Spitalul Județean Craiova a fost amendat, după ce un bărbat băut a intrat cu mașina în UPU
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Spitalul Județean Craiova a fost amendat, după ce un bărbat băut a intrat cu mașina în UPU. De ce a fost sancționată unitatea medicală

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Marți, 22 ianuarie 2019, 20:19

Spitalul Județean de Urgență din Craiova a fost amendat cu 2.000 de lei de polițiști, după ce sâmbătă un bărbat băut a intrat cu mașina în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU). Motivul: camerele de supraveghere nu funcționau în momentul în care s-a produs incidentul. Șeful unității medicale spune că sistemul de camere nu a funcționat, cel mai probabil, "din negliență".

Ad placeholder

Polițiștii au stabilit, în urma verificărilor, că la Spitalul Județean Craiova nu au funcționat camerele de supraveghere sâmbătă seara, atunci când un bărbat a intrat cu mașina în sala de așteptare a Unității de Primiri Urgențe.

Reprezentanții unității medicale au fost amendați de polițiști cu 2.000 de lei, așa cum prevede legea privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, a explicat purtătorul de cuvânt al IJP Dolj, Cosmin Grădinaru, conform Mediafax.

Grădinaru a mai spus că și la alte controale s-a constatat că aceste camere de supraveghere nu au funcționat.

De cealaltă parte, Eugen Georgescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova a precizat că firma de pază ar fi trebuit să înștiințeze spitalul că nu funcționează camerele de supraveghere.

„Camerele de supraveghere nu au funcţionat, aşa e. Nu se ştie de ce nu au funcţionat. Din neglijenţă. Camerele au fost montate de o firmă. Monitorizarea o face firma de pază. Iar firma de pază ar fi trebuit să notifice în scris că nu merg. Au făcut-o verbal, dar vorbele zboară”, a declarat Georgescu, conform sursei citate.

Reprezentantul unității medicale au precizat că a cerut declaraţii de la agenţii de pază care au fost de serviciu sâmbătă seara. În funcție de acestea și de termenii contractului, va da în judecată firma de pază.

Sâmbătă seara, un şofer în vârstă de 39 de ani, din judeţul Caraş Severin, a intrat cu maşina, în interiorul Urgenţei Spitalului din Craiova. Bărbatul a mărturisit că băuse un litru și jumătate de bere, înainte de se urca la volan. De asemenea, șoferul a spus că a încurcat pedala de frână cu cea de acceleraţie, dar şi că era supărat deoarece venise la spital cu un copil şi aştepta de ceva timp ca acesta să fie văzut.

Ad placeholder

De asemenea, șoferul, care a intrat cu mașina pe ușile spitalului, a luat pe capota autoturismului un voluntar și a rănit ușor o asistentă.

Cu toate acestea, bărbatul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.


Citește și Copilul înfiat de Viorica Dăncilă. Destinul celor 8 copii din familia Malancu, dintre care cel mic a fost adoptat de prim-ministrul României!


 

Ad placeholder
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Mircea Badea, reacție șoc după moartea lui Emi Pian. Ce a putut să spună la emisiune
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Mircea Badea, reacție șoc după moartea lui Emi Pian. Ce a putut să spună la emisiune
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
HOROSCOP
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close