02 Iul. 2014 11:35

E mai ieftin să cumperi cu cardul de credit decât cu cash

Distribuie

Mărturie în acest sens stau datele oficiale ale Băncii Naționale a României. Anul trecut, valoarea plăților cu carduri de credit a crescut cu peste 13%, la 4,73 miliarde lei. Iar numărul de plăți cu carduri de credit s-a majorat cu peste 15%, la 31,55 milioane.
Explicația este simplă: românii și-au dat seama că a plăti cu cardul la cumpărături nu e doar mai comod, ci și mai avantajos, în acest fel putându-se face economii la bani. Iar băncile le-au sărit în ajutor în acest sens, adăugând facilităţi noi în ofertă.

Fidelitatea înseamnă economii

De exemplu, Bancpost oferă programul Puncte Oriunde, prin care posesorilor de carduri de credit VISA şi American Express emise de bancă li se oferă puncte de loialitate pentru fiecare cumpărătură achitată cu cardul. Punctele de loialitate se acumulează oriunde (magazine offline, online, în țară și străinătate), în mod automat, fără limită de categorie de cumpărături, valoare sau locaţie. Deci nu doar în rețeaua de comercianți parteneri ai băncii, care numără peste 9.000 de magazine.
Pentru cumpărăturile de valoare mai mare, produsul oferă un sistem de rate fără dobândă, care permite plata în 2 până la 6 rate cu dobândă zero, fără cost suplimentar, și care aduc de asemenea puncte de loialitate pe card. Plata în sistemul de rate fără dobândă este foarte simplă. În oricare dintre cele 3.000 de magazine partenere care acceptă plata în acest sistem, clientul alege produsul dorit şi anunţă vânzătorul că doreşte să îl plătească în rate fără dobândă. Numărul de rate va apărea pe chitanţa de POS, iar tranzacţia în extrasul de cont lunar.
Vestea şi mai bună este că banca acordă puncte de loialitate inclusiv la plata în rate fără dobândă, puncte care se transformă ulterior în până la 2% bani înapoi pe card. Totodată, cardul oferă o perioadă de graţie de până la 55 de zile cu dobândă zero pentru cumpărăturile făcute cu plata integrală.

Cum funcționează programul Puncte Oriunde

•    Mergi la cumpărături
•    Colectezi PUNCTE ORIUNDE pentru tot ce cumperi
•    Suni la bancă și transformi punctele în bani
•    Vezi suma de bani acumulată în extrasul de cont următor, sub denumirea “Bonus PUNCTE ORIUNDE”
•    Banca a dezvoltat şi un site dedicat, www.puncteoriunde.ro, care oferă informaţii detaliate, precum şi un calculator de puncte.

Loading...
Comentarii