Mergi direct la conținut »
Suspecții din cazul pădurarului găsit mort în Maramureș, lăsați liberi. Unul dintre ei ar fi nepotul prim procuroarei din oraș
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Suspecții din cazul pădurarului găsit mort în Maramureș, lăsați liberi. Unul dintre ei ar fi nepotul prim procuroarei din oraș

Suspecții din cazul pădurarului găsit mort în Maramureș, lăsați liberi. Unul dintre ei ar fi nepotul prim procuroarei din oraș

Principalii suspecți în cazul pădurarului împușcat mortal pe 16 octombrie au fost eliberați și nu au fost puși sub acuzare, deși au fost audiați încă de pe 17 octombrie, informează Adevărul. Unul din ei ar fi nepotul prim-procuroarei din Târgu Lăpuș, milionar în euro și angajat la o firmă implicată în scandaluri privind tăierile ilegale de păduri. Bărbatul a mai avut probleme cu legea, fiind judecat după ce a stârnit un scandal monstru într-un club, înarmat cu un cuțit.

De Cristian Anton,

Principalii suspecți în cazul pădurarului Liviu Pop, găsit mort pe 16 octombrie într-o râpă din zona montană a localităților Lăpușul Românesc și Rogoz, sunt ultimele persoane care l-au văzut în viață pe pădurar și au fost audiați încă de pe 17 octombrie.

Cu toate acestea, anchetatorii nu i-au pus sub acuzare, informează sursa citată, mergând astfel pe varianta prezentată de aceștia, potrivit cărora pădurarul s-ar fi împușcat accidental cu arma din dotare.

Asta în condițiile în care, inițial, aceeași anchetatori mergeau pe varianta uciderii lui Liviu Pop de către hoții de lemne.

Suspecții spun că pădurarul s-a împușcat singur, din greșeală

Suspecții au declarat în fața procurorului că pădurarul i-a prins când se întorceau cu căruța plină de lemne din pădure și i-a întrebat de ce au furat din nou.

Ca să îi sperie, Liviu Pop a lovit în căruță cu arma lui de vânătoare, moment în care aceasta s-ar fi rupt și s-a descărcat accidental în omoplatul drept, susțin suspecții.

De la împușcătură, caii s-ai speriat și au luat-o la vale, căruța trecând astfel și peste piciorul vânătorului care se prăbușise la pământ.

Suspecții spun că s-au speriat și nu au mai sunat la 112, lăsându-l pe pădurarul grav rănit să agonizeze.

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?
Recomandări

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?

Unul din cei trei bărbați audiați ar fi Nelu Petrișor Giurgiu, consătean din Borcut cu pădurarul mort. Localnicii au spus pentru Adevărul că acesta este nepotul prim procuroarei din Târgu Lăpuș, Aurelia Muț, dar și cuscrul unei cunoscute avocate din Baia Mare.

Nelu Petrișor Giurgiu ar fi unul din suspecții în cazul pădurarului găsit mort în Maramureș

Oamenii susțin că bărbatul ar fi milionar, după ce soția sa a moștenit 3 milioane de euro de la un bătrân din Italia de care a avut grijă.

De asemenea, Nelu Petrișor Giurgiu, dar și ceialalți doi suspecți audiați, sunt angajații unei firme despre care presa locală a scris în mai multe rânduri că ar fi implicată în tăieri ilegale de păduri.

Totodată, localnicii exclud varianta ca Liviu Pop să se fi împușcat accidental cu arma de vânătoare.

Ei spun că pădurarul cu atâta experiență nu putea sta cu glonțul pe țeavă, din moment ce avea trei fetițe acasă la care abia aștepta mereu să se întoarcă.

Haos la camera de gardă a spitalelor din București: 'Suntem copleșiți'. Apelul medicilor către părinți
Recomandări

Haos la camera de gardă a spitalelor din București: 'Suntem copleșiți'. Apelul medicilor către părinți

Înarmat cu un cuțit, a făcut un scandal monstru în discotecă

Nelu Petrișor Giurgiu nu se află la prima problemă cu legea. În aprilie 2013, presa locală îl menționa ca fiind autorul unui scandal monstru stârnit într-o discotecă din Târgu Lăpuș.

Suspectul din cazul pădurarului mort a fost trimis atunci în judecată pentru port fără drept în locuri publice a cuțitului și ultraj contra bunelor moravuri.

Potrivit rechizitoriului de atunci, administratorul discotecii a chemat poliția în noaptea de 6 ianuarie 2013 pentru a-l evacua pe Nelu Petrișor Giurgiu, care a spat mai multe sticle, amenința ceilalți clienți cu un cuțit și a bătut un alt bărbat.

În mod ciudat, numele lui Nelu Petrișor Giurgiu nu mai apare însă în evidențele proceselor ținute la Judecătoria Târgu Lăpuș cu acest dosar, așa cum se poate sesiza pe portal.just.ro, site-ul oficial al instanțelor din România.

Liviu Pop a fost înmormântat azi în satul Borcut. Pădurarul despre care colegii de la Romsilva spun că a fost omorât de hoții de lemne a lăsat în urma trei fetițe și o soție îndurerată.

Close
Închide
  Close