Mergi direct la conținut »
Tânărul de 17 ani din Vaslui care a înjunghiat trei colegi de liceu, considerat un elev problemă. „Bătea copiii și a primit și un ordin de restricție de la Protecția Copilului”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Tânărul de 17 ani din Vaslui care a înjunghiat trei colegi de liceu, considerat un elev problemă. „Bătea copiii și a primit și un ordin de restricție de la Protecția Copilului”

Tânărul de 17 ani din Vaslui care a înjunghiat trei colegi de liceu, considerat un elev problemă. „Bătea copiii și a primit și un ordin de restricție de la Protecția Copilului”

Adolescentul, care a atacat cu cuțitul trei elevi pe o stradă din Vaslui, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de tentativă de omor calificat. Tânărul de 17 ani urmează ca joi să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă. Andrei Valentin T. provine dintr-o familie înstărită din localitatatea  și nu este prima oară când recurge la violență. Pe când era elev la școala generală, își bătea colegii, motiv pentru care a primit un ordin de restricție de la Protecția Copilului.

De Răzvan Mihalașcu,

Scenele sângeroase au avut miercuri seară pe o stradă din Vaslui. Un adolescent de 17 ani s-a întâlnit pe stradă cu cei colegi care învață la același liceu. Între băieți exista un conflict mai vechi, așa că nu a durat mult până când au început să se înjure. La un moment dat, Andrei Valentin T. a scos un cuțit cu care i-a atacat pe cei adolescenți. Băieții au început să țipe după ajutor, moment în care agresorul a dat bir cu fugiții.

„Băieții, cei trei, erau plini de sânge peste tot. Erau foarte speriați, niciunul nu plângea, cred că nu realizaseră ce li s-a întâmplat, stăteau pe o bordură de beton”, a declarat Dragos Cazacu, viceprimarul Vasluiului, conform vremeanoua.

Cei trei băieți, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, au fost transportați la spital. Acolo au ajuns într-un suflet și părinții adolescenților după ce au aflat că fiii au fost implicați într-o altercație violentă.

„Azi dimineață am venit din Anglia și iată acum unde este copilul meu. Nu-l mai las să se ducă la acest liceu! Nu e prima dată când se întâmplă lucruri urâte acolo, cu droguri, cuțite, conflicte. Este inadmisibil cum au permis cei de la liceul în care era copilul meu să se ajungă la astfel de situații”, a spus mama unuia dintre adolescenții agresați.

Între timp, Andrei Valentin T. s-a predat polițiștilor și și-a recunoscut fapta. Adolescentul de 17 ani provine dintr-o familie înstrărită din localitatea Ferești. Edilul acestei comune vasluiene susține că băiatul este cunoscut ca fiind o fire violentă.

„Șunt șocat! Eram la spital, când au ajuns băieții aceia, plini de sânge. N-am știut că autor este băiatul ăsta, care a făcut multe probleme, cât timp a fost la școala generală. La un moment dat, bătea copiii și a primit și un ordin de restricție de la Protecția Copilului. Păcat, o familie înstărită, oameni serioși, dar iată ce s-a ales de acest tânăr”, a precizat primarul comunei Ferești, Sebastian Arteni, conform sursei citate.

Elevii agresați au rămas internați noaptea trecută de la Spitalul de Urgență din Vaslui. Medicii spun că viața celor trei băieți nu este pusă în pericol.

 

Cel care a fost la un pas de a-i ucide urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

sursă foto: vremeanoua


Citește și:

Klaus Iohannis şi-a lansat a treia carte, a criticat PSD și Guvernul ”antieuropene” și a atenționat asupra extinderii analfabetismul. ”Avem, din păcate, şi persoane publice care au dificultăţi în a exprima o idee într-o frază coerentă”


 

 
 
Close
Închide
  Close