De Daniel Stanciu,

Sora lui Kim Jong-un, Kim Yo-jong, care era considerată până de curând un personaj influent în dictatura nord-coreeană, a apărut în public pentru prima dată în mai mult de 50 de zile pentru a participa la Jocurile Populare Nord-Coreene (eng. Mass Games).

Un spectacol de propagandă pe care liderul nord-coreean, după ceremonia de deschidere, l-a criticat pentru „spiritul nepotrivit al acestora”.

Kim Yo-jong, care a fost alături de fratele ei la ambele întâlniri pe care acesta le-a avut cu președintele SUA, Donald Trump, a fost văzută luni seara în dreapta lui Kim Jong-un la evenimentele din capitala nord-coreeană, Phenian.

Kim Jong-un, supărat pe oamenii din administrație după summitul cu Trump

Surse din interior spun că i s-a ordonat acesteia să mențină un profil discret după ultimul summit dintre Coreea de Nord și SUA, al cărei temă de discuție a fost dezarmarea nucleară a Coreei. Dictatorul nu a reușit să ajungă la nicio înțelegere cu Donald Trump.

Kim a fost acompaniat și de soția sa, Ri Sol-ju și de alți lideri nord-coreeni la evenimentul unde 150.000 de oameni s-au strâns pe Stadionul Rungrado May Day pentru a privi câteva mii de artiști cum dau startul la Jocurile Populare Nord-Coreene.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Deși sora sa pare să fi apreciat performanța artiștilor, liderul nord-coreean nu a fost mulțumit de prestația acestora.

Agenția de presă de stat, KCNA, a spus că Liderul Suprem a „mustrat organizatorii și artiștii și i-a criticat pentru spiritu greșit al creațiilor precum și pentru atitudinea de muncă iresponsabilă, referindu-se la conținutul actelor artistice și cum s-au manifestat acestea”.

Artiștii sunt cruciali în propaganda comunistă

Agenția a mai adăugat că artiștii „au un rol extrem de important în construcția culturală socialistă”, Kim Jong-un „a trasat sarcini foarte importante pentru a implementa corect politica revoluționară a Partidului când vine vorba de artă și de literatură”.

Repetițiile pentru ce sunt considerate echivalentul comunist al Jocurilor Olimpice durează mai multe luni. În timpul jocurilor, artiști îmbrăcați în costume colorate dansează în sincron și portretizează momente din istoria Nord-Coreeană și viața contemporană a țării.

Actele artistice sunt atent observate de autoritățile de stat pentru a vedea dacă se pun în scenă lucrurile prioritare pentru țară, cum ar fi progresele economice și realizările militare.

Citește întregrul articol pe The Guardian (link aici).

Citește și: Altă multinațională farma primește favoruri de la Guvernul Dăncilă: prețurile la două medicamente pentru hepatită C și ciroză hepatică produse de Abbvie au crescut cu „derogare” de la lege

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste
GSP.RO

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine