De Răzvan Mihalașcu,

Potrivit directivelor europene, orice cetățean din statele membre UE, care lucrează în Marea Britanie, poate solicita să primească o alocație săptămânală în valoare de 20,7 lire sterline pentru primul copil, dar și 13,7 lire sterline pentru următorii născuți, chiar dacă și-au lăsat copiii în țara natală, scrie The Sun.

Statisticile oficiale, invocate de sursa citată, arată că 615 români au beneficiat de alocații pentru un număr de total de 1.000 de copii.

Tabloidul britanic reamintește despre decizia luată de o instanță în cazul unei românce, care nu fusese niciodată în Marea Britanie. Judecătorii au hotărât ca Mihaela Cornienco, o femeie din București, să primească în fiecare lună 150 de lire sterline, alocația pentru cei doi copii, pentru că fostul ei soț lucra în orașul Leeds.

În total, în Marea Britanie, 12.945 de familii primesc alocații pentru un număr de 19.120 de copii care trăiesc în alte state membre UE.

Britanicii sunt sătui până peste cap să plătească miliarde pentru ajutoare sociale și să vadă că parte din bani ajung în buzunarele unor oameni din străinătate. Contribuabilii care fac eforturi să-și întrețină propriile familii nu ar trebui să pună mâncare pe masă în România. Politicienii ar trebui să se asigure că aceste portițe să fie închide cât mai repede posibil.

James Robert, director al Alianței Contribuabililor din Marea Britanie.

De aceeași părere este și Alp Mehmet, un fost diplomat detașat în România în anii ’80, care susținea încă că românii vor invada piața muncii din Marea Britanie, după ridicarea restricțiilor în ianuarie 2014.

Este absurd, iar acest lucru se întâmplă, în timp ce patru milioane de copii trăiesc la limita sărăciei în Marea Britanie. Actele de caritate trebuie să înceapă de acasă

Alp Mehmet, președintele asociației Migrationwatch UK

Datele Oficiului Național de Statistică din Marea Britanie arată că 415000 de români trăiesc în Marea Britanie. În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018 un număr de 148.000 de români trăiau în Londra, fiind cel mai numeroși străini din capitala Marii Britanii.

În noiembrie 2016, jurnaliștii tabloidului britanic The Sun scriau despre modul în care sunt exploatați copiii români care lucrează ore în șir pentru a asambla jucăriile regăsite în interiorul ouălor Kinder. Protagonista materialului, Timea Jurj din Satu Mare, a susținut ulterior că totul a fost o înscenare.

De asemenea, jurnaliștii de la Sky News au înscenat un material despre traficul de arme.

Citeşte şi:

Ministerul Sănătății, acuzat de un deputat USR de fraudă de sute de mii de euro la achiziția vaccinurilor antigripale. Sorina Pintea respinge vehement acuzațiile: „Îl voi da în judecată pentru afirmații calomnioase”

Învinuită că n-a reflectat căderea Guvernului Dăncilă, șefa TVR acuză un membru din CA de partizanat cu PNL și că a comandat angajări în postul public! Liviu Brătescu: „Nu am cerut niciodată asta”

Fiica lui Gigi Becali s-a căsătorit! Cum a arătat Teodora în rochie de mireasă și ce au mâncat invitații la nunta de 500.000 de euro. Dansul mirilor

RECOMANDĂRI
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor