Mergi direct la conținut »
BREXIT | Theresa May vrea să vorbească la telefon cu liderii UE pentru a renegocia acordul de ieșire a Marii Britanii din blocul comunitar
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > BREXIT | Theresa May vrea să vorbească la telefon cu liderii UE pentru a renegocia acordul de ieșire a Marii Britanii din blocul comunitar

BREXIT | Theresa May vrea să vorbească la telefon cu liderii UE pentru a renegocia acordul de ieșire a Marii Britanii din blocul comunitar

Theresa May a declarant că va vorbi la telefon cu liderii Uniunii Europene pentru a redeschide negocierile pentru acordul de Brexit, înainte de ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar pe 29 martie.

„Camera Comunelor nu a lăsat semne de întrebare despre ceea ce nu vrea (Theresa May se referă la ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord între cele două părți – n. red.). Astăzi trebuie să trimitem un mesaj empatic despre ceea ce vrem”, a declarat Theresa May în deschiderea ședinței de marți din Camera Comunelor, potrivit BBC.

Totodată, purtătorul de cuvânt al premierului britanic a precizat că Marea Britanie susține un acord pe tema Brexit, însă acordul inițial agreat de UE și respins de Parlamentul de la Londra trebuie să fie modificat.

Marți seara, Camera Comunelor va organiza o serie de voturi pentru aprobarea unor amendamente în ceea ce privește acordul de Brexit.  Totuși, situația este foarte complicată, având în vedere că Uniunea Europeană a transmis că acordul inițial nu poate fi modificat, lucru pe care Theresa May speră să-l schimbe în cursul discuțiilor telefonice cu liderii blocului comunitar.

Planul inițial a fost respins din cauza nemulțumirilor legate de frontiera nord-irlandeză. Parlamentarii britanici se temeau că, în cazul în care acordul agreat cu UE ar fi trecut de Camera Comunelor, o graniță fizică ar putea fi reconstruită în viitor între Irlanda și Irlanda de Nord, ceea ce ar putea provoca violențe.


CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Pensionarul cu 60 de ani vechime în câmpul muncii: „Dacă tu nu muncești pentru copilul tău, sărăcia prinde rădăcini”


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close