MENIU CAUTĂ

Tone de pește stricat, retrase de la vânzare. Inspectorii OPC au fost îngroziți

Distribuie

Tone de macrou, hering, cod sau crap au fost retrase de la vânzare. În total 7,5 tone de peşte şi conserve. Amenzile date cu această ocazie au ajuns la aproape 800 de mii de lei. Marfa care ar putea conţine şi bacterii venea din import. Într-o piaţă, tot din Bucureşti, imaginea i-a îngrozit pe inspectorii OPC.

90% din peştele găsit cu nereguli e din import, potrivit Observator.tv. De fapt, zeci de kg de crap erau ţinute la aproape 8 grade Celsius. intra scris pe ecran Pentru ca peştele să nu se altereze ar trebui depozitat la sub zero grade. Iar atunci când este comercializat, temperatură trebuie să se încadreze între zero şi 4 grade Celsius.

Gândiţi-vă că ceea ce se vinde acum din import se consideră că este peşte proaspăt pentru că această scăpare din actele normative permite ca data durabilităţii minimale să ajungă până la 21 de zile. Deci, gândiţi-vă că dumeavoastră cumparaţi un peşte proaspăt care, de fapt, era importat din Norvegia acum două săptămâni de zile”, a declarat Marius Pârvu, preşedinte ANPC.

Citește și

VIDEO/ Maia Morgenstern, reacție la faptul că oamenii se roagă la chipul ei, într-o catedrală din Columbia: „E un semn important pentru mine. Mă obligă, mă responsabilizează, mă înduioșează”

Citește mai multe despre peste pe Libertatea.

Comentarii