Publicatia amintita i-a selectat pe cei mai rai dictatori ai vremurilor noastre in baza rapoartelor redactate de organizatiile internationale pentru drepturile omului, precum Freedom House, Amnesty International si Human Rights Watch.
Liderul nord-coreean Kim Jong Il (foto), in varsta de 61 de ani, care conduce din 1994 Coreea de Nord, este primul pe aceasta lista. Organizatiile internationale angajate in apararea drepturilor omului sustin ca, in ultimii 30 de ani, in Republica Populara Democrata Coreeana (RPDC) sunt violate flagrant drepturile omului, iar poporul este suprimat prin foame. De cand Kim Jong Il a preluat conducerea tarii de la tatal sau, defunctul Kim Ir Sen, circa 300.000 de nord-coreeni au incercat sa fuga in China, 150.000 au fost inchisi in tabere de corectie, iar cateva sute de mii au murit din lipsa de hrana. Liderul comunist de la Phenian este considerat responsabil si de criza nucleara actuala, care ameninta pacea si securitatea in Peninsula Coreea.
Presedintele Irakului, Saddam Hussein, se situeaza pe pozitia a patra, dupa regele Fadh Ibn Abdul Aziz Al Saud si principele Abdallah Ben Abdul Aziz din Arabia Saudita. Despre Saddam Hussein se spune ca a declansat doua razboaie sangeroase, care au curmat viata a zeci de mii de oameni. In conflictul irakiano-iranian au murit circa 100.000 de irakieni si circa 250.000 de iranieni, iar invadarea Kuweitului in 1990 si operatiunea „Furtuna in desert”, care a urmat acestei invazii, s-au soldat cu moartea a cel putin 50.000 de irakieni. Hussein este considerat responsabil de genocid contra propriului popor, impotriva caruia a utilizat arme chimice, omorand intre 20.000 si 30.000 de rebeli kurzi si siiti. El se rafuieste cumplit cu oponentii politici, in inchisorile din Irak utilizandu-se pe scara larga tortura, dupa cum sustin aparatorii drepturilor omului.
In continuarea listei, Saddam Hussein este urmat de Charles Taylor, presedintele Liberiei si de Tan Shwe, presedintele statului Myanmar (actuala denumire a Birmaniei). Pe locul sapte se situeaza Saparmurad Niazov, presedintele Turkmenistanului, care din 1990 a instituit un cult al personalitatii in tara sa, unde elevii sunt scosi cu forta la muncile agricole, ca in perioada comunista, iar adversarii sai politici sunt condamnati pe viata in procese ce amintesc de teribilii ani ai represiunilor staliniste.
Locul opt il ocupa liderul libian Muammar al Ghaddafi, urmat de Fidel Castro (Cuba) si de Aleksandr Lukasenko (Belarus), apreciati ca fiind un pic mai moderati decat omologii lor din capul listei.