Mergi direct la conținut »
Tragedia de la Grenfell Tower are urmări și în Germania. Un bloc a fost evacuat din cauza unei izolații similare
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Tragedia de la Grenfell Tower are urmări și în Germania. Un bloc a fost evacuat din cauza unei izolații similare

Tragedia de la Grenfell Tower, din Londra, are urmări și într-o localitate germană, aflată în apropiere de Dusseldorf. Aproximativ 80 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc turn din localitatea Wuppertal, după ce autoritățile germane au descoperit materiale inflamabile în izolaţia exterioară a clădirii, relatează Reuters.

Jurnaliştii Wuppertaler Rundschau au relatat că respectiva clădire are o izolaţie similară cu cea de pe Grenfell Tower.

Un număr de 79 de persoane şi-au pierdut viaţa în urmă cu două săptămâni, duoă ce un incendiu devastator a izbucnit la etajul al patrulea al blocului din Londra, din cauza unui frigider defect.



”Asta ar putea să fie o speculaţie. Putem să spunem că această clădire a fost evacuată din motive de siguranţă şi au fost descoperite materiale inflamabile”, a declarat un oficial din Wuppertal.

Până în acest moment nu este clar dacă respectivele materiale au fost descoperite ca urmare a unei inspecţii ordonate după tragedia de la Grenfell Tower. Locuitorii sunt mutaţi în alte clădiri din Wuppertal.

Incendiul devastator din Londra a trezit îngrijorări serioase cu privire la materialele utilizate pentru izolarea exterioară a clădirilor, iar premierul May a ordonat o investigaţie naţională în Marea Britanie.

Citește și: Theresa May și-a cerut scuze pentru „un eșec al statului” în urma tragediei de la Grenfell Tower

[libgallery id=”1872412″]

Close
Închide
  Close