Parașute neomologate, fără certificat de navigabilitate care să le ateste starea tehnică, instructor fără licență de parașutist, ”școlit” însă la firma TNT Brothers care nu are autorizație pentru pregătirea parașutiștilor, inexistența unor avize de operare aeriană care permit efectuarea de salturi și de zboruri. Un întreg șir de nereguli, de încălcări flagrante ale legislației care – în opinia procurorilor de la Curtea de Apel -, au dus la producerea tragediei aviatice de la Aerodromul Clinceni în care au murit handbalista Andreea Nica și instructorul Alexandru Daniel Floroiu.
Investigatorii și-au încheiat cercetările și, sub acuzația de ucidere din culpă, i-au trimis în judecată pe Marian Dragoș Boeru – unul dintre cei trei patroni ai firmei TNT Brothers -, dar și pe Adrian Costandache, instructorul care a sărit în tandem cu sportiva care a murit în acel salt. Ancheta a scos la iveală nu numai faptul că Floroiu nu era autorizat să facă salturi în România, ci și faptul că acesta i-a fost elev lui Costandache la niște cursuri organizate organizate fără acoperire legală de firma TNT Brothers. Dacă înstanța îi va găsi vinovați de nenorocirea produsă acum mai bine de 13 luni, atât Boeru, cât și
Costandache riscă să stea după gratii chiar și un deceniu.
La data de 18.10.2015, zece parașutiști săreau pe Aerodomul Clinceni dintr-un avion pilotat de un francez, închiriat de firma TNT Brothers. La aproximativ 40-60 de metri de sol, parașuta instructorului Floroiu a intrat, din cauze neelucidate, în cea de tandem a lui Costandache cîn care era prinsă și handbalista Andreea Nica. Atât sportiva cât şi Floroiu au murit la impactul violent cu solul.
Patronii TNT Brothers, cercetați pentru evaziune
Pentru Marian Dragoș Boeru lucrurile sunt un pic mai complicate. El va fi cercetat alături de fratele său, Bogdan Eugeniu, și de tatăl lor, Gheorghe, și într-un dosar de evziune fiscală. ”(…)În calitate de membri ai Asociației Sportive TNT Brothers, în cursul anilor 2014 și 2015, nu au declarat organelor fiscal venitul net nu au declarat la organele fiscale venitul net obţinut din activităţile economice desfăşurate (organizarea de salturi cu paraşuta contra cost), în cuantum de 271.166 lei (92.278 lei în anul 2014 şi 178.888 lei în anul 2015), sustrăgându-se astfel de la plata unui impozit pe venit în cuantum de 43.386,56 lei”, se specifică în documentul care a ajuns la instanță.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro