Fă un detergent natural din coji de citrice.
Nu arunca cojile de portocale, clementine sau lămâie. Pune-le într- un borcan mare cu capac şi acoperă-le cu oţet. Lasă totul la macerat pe dulap timp de două săptămâni, aruncă toate cojile şi apoi transferă lichidul întro sticlă cu vaporizator. Vei avea o soluţie de curăţat foarte eficientă şi naturală, ecologică şi netoxică. În plus, miroase şi frumos. Printre altele, este un excelent curăţitor pentru bucătărie, fiindcă uleiul de portocale dizolvă grăsimea.
Păstrează aroma verdeţurilor.
Profită de verdeţurile proaspete şi congelează-le pentru a-şi păstra aroma. Spală-le şi taie-le pentru a încăpea în forma de cuburi de gheaţă. Apoi acoperă-le cu ulei de măsline şi congelează- le. Când ai nevoie, iei un cub şi îl pui în tigaie. Le poţi păstra cam un an la congelator.
Fă ouă tari la cuptor.
Spală ouăle şi pune- le într-o formă de brioşe timp de 25-30 de minute, la cuptor, la 160 de grade. Nu e nevoie să pui apă. Vei avea 12 ouă fierte tari. Nu se vor sparge, vor avea o textură mai puţin cauciucată şi se vor curăţa mai uşor.
Cum păstrezi pasta de tomate.
După ce ai deschis borcanul cu pastă de tomate e preferabil să nu îl mai păstrezi. Ai două posibilităţi: să ştergi bine pereţii borcanului cu un şerveţel sau să pui ce a rămas la congelat. Cum? Ia cu o lingură pasta şi fă grămăjoare pe care le vei pune pe o hârtie de copt. Apoi le congelezi câteva ore. După aceea le transferi într-o pungă de plastic şi le păstrezi la congelator.
Cum păstrezi tijele şi frunzele de ţelină mai mult?
Cel mai bun mijloc este să le ambalezi în hârtie de aluminiu.
Mai multă zeamă de la o lămâie.
Dacă vei încălzi lămâia la microunde 15 secunde, va avea de două ori mai mult suc.
Rade brânza mai uşor.
Trebuie să foloseşti răzătoarea pentru brânză? Unge-o mai întâi cu puţin ulei. O vei rade mai repede şi mai curat.
Toacă verdeaţa mai uşor.
Pudrează tocătorul cu sare ca să nu se împrăştie când o tai.
Cu ce poţi înlocui ouăle?
Vrei să faci o prăjitură, dar ai rămas fără ouă? Le poţi înlocui fie cu 1 ⁄ 3 ceaşcă de compot de mere, fie cu 1 ⁄ 4 ceaşcă de iaurt sau cu 1⁄ 2 de banană. Măsurile sunt pentru câte un ou.