Libertatea a aflat care sunt sumele pe care tinerii trebuie să le scoată din buzunar în fiecare lună dacă vor un acoperiş deasupra capului.
Numai la Universitatea Politehnică din Bucureşti vor rămâne “pe bară” 10.000 de studenţi, care vor îngroşa rândurile chiriaşilor din Capitală. Astfel, în această lună, agenţiile imobiliare se pregătesc de un adevărat asalt, iar proprietarii abia aşteaptă să-şi recupereze pierderile din lunile trecute, când criza le-a afectat veniturile.
De cele mai mici chirii vor avea parte tinerii din Braşov, care sunt dispuşi să împartă cu prietenii un apartament cu 4 camere, ce se închiriază cu doar 250 de euro. În ceea ce priveşte garsonierele, cele mai avantajoase preţuri sunt în Timişoara. Aici, un student care vrea să locuiască singur poate să-şi închirieze o garsonieră la preţul de 100 de euro.
Dintre oraşele de provincie, cel mai costisitor, din punctul de vedere al chiriilor, e Constanţa, unde preţul unei locuinţe poate ajunge şi la nivelul uneia din Capitală. Astfel, chiria unui apartament de 2 camere poate varia, pe litoral, de la 220 de euro la 600 de euro. Asta, în timp ce, în Bucureşti, acelaşi tip de locuinţe pot fi ocupate la preţuri care variază între 250 de euro şi 500 de euro.
1.400 de lei, coşul lunar studenţesc
Pentru întreţinerea personală pe toată perioada studiilor, un student român cheltuieşte, în medie, 1.400 de lei lunar. Aceasta este concluzia unui studiu realizat în această toamnă de Alianţa Naţională a Studenţilor din România.
Suma, care reprezintă “coşul zilnic al studentului român”, acoperă mai multe tipuri de cheltuieli, cum ar fi cele pentru mâncare, cazare şi transport. La acestea s-au adăugat şi costurile studiilor, şi cele strict legate de igiena personală.
La Medicină este interzis cu iubitul sau cu iubita în cameră
Orice student care îşi va vinde locul sau care va folosi camera de cămin pentru întâlnirea cu iubitul sau cu iubita va pierde definitiv dreptul de a se caza în campus, a precizat, ieri, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) “Carol Davila”, din Bucureşti. Aceasta deţine peste 4.000 de locuri în 14 cămine atât în Regie, cât şi în alte zone din Bucureşti.