De Dragoș Tănase,

Salvamontiştii de la Bâlea Lac au chemat în ajutor elicopterul SMURD de la Târgu Mureş, pentru a prelua victima, deși condițiile meteo nu erau favorabile.

„Un turist a cerut ajutorul echipelor de intervenţie după ce a căzut undeva în zona vârfului Podragu din Munţii Făgăraşului şi a suferit un traumatism de umăr. Acesta nu se mai poate deplasa atât din cauza traumatismului, cât şi din cauza stării de panică pe care o are. În aceste condiţii am dispus trimiterea unei echipe de salvamontişti pe cale terestră, de la Bâlea, fiind cei mai apropiaţi şi de asemenea, am alarmat elicopterul SMURD Târgu Mureş pentru o intervenţie rapidă. În funcţie de condiţiile meteo, va pleca elicopterul în cel mai scurt timp”, preciza, în acel moment, Adrian David, citat de Turnul Sfatului.

Ulterior, victima a fost extrasă de elicopterul SMURD prin troliere și a fost transportată la spital, pentru a i se acorda îngrijiri medicale, anunță reprezentanții Salvamont.

Potrivit sursei citate, „acest turist este a treia victimă din ultima săptămână care a alunecat pe zăpadă şi s-a accidentat”.

Alți turiști, germani și români, au fost recuperați din Munții Apuseni, noaptea trecută, după ce au fost blocați de o viitură.

FOTO: Arhivă


Citește și:
Trei turişti americani, recuperaţi din Munţii Rodnei. Au fost transportați la spital

Transportul senatorului Virginel Iordache cu elicopterul ar fi costat SMURD-ul 4.400 de euro. Date oficiale de la Departamentul pentru Situații de Urgență


Intrebarea care l-a surprins la sfarsit pe Iohannis: "Este o temă pe care nu am abordat-o prea des"
GSP.RO

Intrebarea care l-a surprins la sfarsit pe Iohannis: "Este o temă pe care nu am abordat-o prea des"

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile
HOROSCOP

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile