Articol de Mihai Niculescu, Marți, 18 iunie 2019, 07:42

Turiştii germani și celelalte persoane rămase blocate în Cheile Râmeţului au fost recuperate în urma acțiunilor de salvare târziu, după miezul nopții de luni spre marți. Oamenii au fost izolați pe munte câteva ore.

Serviciul Public Salvamont Alba a acţionat, luni seara, cu două echipaje pentru salvarea a şapte turişti, dintre care doi minori şi doi cetăţeni străini, surprinşi de o viitură într-o zonă aflată sub cod portocaliu.

Şeful Serviciului Public Salvamont Alba, Lucian Forda, a declarat că pentru salvarea şi recuperarea turiştilor au fost trimise două echipaje Salvamont, din Alba Iulia, respectiv Aiud, în zonă fiind direcţionat şi un echipaj SMURD, arată Agerpres.

Primii care au fost recuperaţi au fost turiştii români, respectiv trei adulţi şi doi minori. După câteva ore au fost recuperaţi şi cei doi turişti străini, doi germani, blocaţi de viitură într-un alt punct decât cel în care se afla grupul de cinci.


Citește și: Harari, autorul Sapiens și Homo Deus, într-un interviu pentru Dilema Veche: „Dacă UE s-ar prăbuși, un conflict între Ungaria și România ar redeveni posibil”