Mergi direct la conținut »
UDMR, semnal în Parlament. Kelemen Hunor: Observațiile din MCV trebuie luate în serios
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

UDMR, semnal în Parlament. Kelemen Hunor: Observațiile din MCV trebuie luate în serios

Președintele UDMR dă un semnal coaliției de guvernare, pe linie parlamentară. Kelemen Hunor susține că observațiile și criticile din raportul MCV și din rezoluția Parlamentului European trebuie analizate și luate în serios.

De Sorina Ionaşc,

„Orice observaţie, orice critică formulată de unii sau de alţii, cum şi noi formulăm critici la adresa unora sau altora, trebuie luată în serios, trebuie analizată, trebuie văzut cum mergem mai departe”, a spus Kelemen Hunor la Parlament.

Liderul UDMR a precizat, însă, că recomandările din Mecanismul de Cooperare și Verificare nu izolează România pe plan extern, dar că ar putea fi prelungit și după 2019.

Kelemen a spus că raportul MCV nu izolează România, dar problema este că acest mecanism ar putea fi prelungit şi după 2019.

 

Deși sunt criticate legile justiției și modificările aduse Codului Penal, pe care UDMR le-a și votat, Kelemen Hunor susține că nu instituția Parlamentului este vinovată, ci „anumiți parlamentari”.

Raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare și Verificare, referitor la independența justiției, este unul dintre cele mai dure de până acum. Spre deosebire de Bulgaria, care face pași vizibili pentru ridicarea MCV, România a primit recomandări noi și ferme. Comisia Europeană cere țării noastre să renunțe la modificările controversate din justiție.

 

Close
Închide
  Close