„Există două decizii ale Tribunalului București care constată caracterul ilegal al grevei. Aceste decizii sunt executorii. Angajații trebuie să înțeleagă că nu mai pot fi manipulați”, a transmis Adrian Criţ, în debutul conferinţei de presă.
Adrian Criţ a precizat că prejudiciul până la acest moment de greva declanşată de angajaţii STB se ridică la aproape 20 de milioane de lei. Potrivit acestuia, pierderile vor fi recuperate în instanţă de la cei care au provocat această grevă ilegală. „O evaluare completă o vom avea după ce vom avea un audit economic extern, pentru ca bucureștenii să știe cum le sunt cheltuite fondurile, unde sunt pierderile”, a adăugat directorul general STB.
„Mă adresez angajaţilor. Consiliul de administraţie şi-a asumat faptul că poate dispune ca, pentru cei care intră cu data de azi pe traseu, cercetarea disciplinară să nu producă efecte, în condiţiile în care nu există fapte de natură penală”, a spus Adrian Criţ.
Trebuie să ştim şi alt aspect. În condiţiile în care această grevă va continua, angajaţii nu vor mai beneficia de siguranţa locului de muncă. Să vină la muncă, e singura soluție pentru deblocarea acestei situații.
Adrian Criţ:
Potrivit acestuia, pentru 3 zile consecutive în care angajatul nu e prezent la muncă, i se poate desface automat contractul de muncă.
Anterior, Nicuşor Dan a făcut apel la angajaţi să iasă pe traseu. „Fac un apel la rațiune. Nerespectarea unei hotărâri judecătorești e o infracțiune. În interpretarea unei infracțiuni există noțiunea de individualizare a pedepsei. Cu cât persistă e mai grav”, a spus Nicușor Dan. Primarul a anunțat că angajații care vor să iasă la muncă și sunt împiedicați de colegii lor pot apela numărul 0800 800 868.
A treia zi de grevă. Doar 15 vehicule pe traseu
Greva angajaţilor STB, declarată de două ori în instanţă ilegală, a continuat şi sâmbătă, a treia de la declanşare. Pe traseu au ieşit doar 15 șoferi de autobuze și tramvaie, însă o parte dintre aceştia au fost șicanați de colegi, care au publicat pe o tablă la un depou numele acestora, numindu-i „trădători”.
Angajații STB au intrat joi în grevă, după ce revendicările lor salariale ar fi fost ignorate şi au cerut demisia directorului general, Adrian Criț. Joi, primarul general Nicușor Dan a catalogat greva ca fiind una „politică”, având în vedere că este organizată de sindicatul cel mai numeros din companiei, condus de Vasile Petrariu, care este şi consilier general PSD.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro