Mergi direct la conținut »
Un mare lanţ farmaceutic din România dispare

Dr. Max, cel mai puternic brand de farmacie pe piaţa din Europa Centrală, a cumpărat Sensiblu, cea mai mare rețea de farmacii din România.

Dr.Max devine primul operator farmaceutic de pe piaţa românească şi printre primele 4 lanţuri de farmacii din Europa, după ce a anunţat că a cumpărat lanţurile de farmacii Sensiblu şi Punkt, deținute de A&D Pharma.

Astfel, Dr. Max care va avea 613 farmacii în România, va deveni un distribuitor integrat de produse farmaceutice şi furnizor de servicii de marketing şi vânzări, cu peste 5.000 de angajaţi.

Numărul farmaciilor nu include cele 18 farmacii Arta care vor fi transferate altor divizii, în urma angajamentului asumat faţă de Consiliul Concurenţei

Finalizarea tranzacţiei va avea loc în următoare săptămâmi, informează grupul A&D Pharma.

”Preluarea A&D Pharma este un moment important pentru prezența Dr. Max pe piața românească. Tranzacția este expresia concretă a angajamentului nostru față de România, ca și a planurilor noastre de dezvoltare pe termen lung la nivel regional. Dr. Max devine unul dintre cei mai importanţi jucători din Europa, deținând poziția de lider pe majoritatea piețelor pe care este prezent (Cehia, Slovacia, România, Polonia, Serbia și Italia). Vom consolida operațiunile A&D Pharma, promovând în continuare pe piața locală elementele care au impus brandul corporativ Dr. Max drept un veritabil standard în industrie: serviciile pentru pacienți și consumatori, o gamă largă de produse și accesibilitatea”, a declarat Leonardo Ferrandino, CEO al Dr. Max, potrivit economica.net.

Deși piaţa românească este foarte promiţătoare pentru Dr.Max, compania urmăreşte în continuare dezvoltarea în Europa. Prin această tranzacție, compania intră în rândul celor mai mari jucători farmateutici (Catena, Dona şi Help Net) din țara noastră.


EXCLUSIV/Mr. Pink și-a extins afacerile în România, dar n-a ales-o pe Monica Gabor să-l reprezinte


 

Close
Închide
  Close