Mergi direct la conținut »
Un medic și-a părăsit casa din cartierul Străulești de frica unor vecini agresivi, pe care i-a reclamat că au construit ilegal o vilă. Bărbatul acuză: „Primarul și Poliția protejează interlopii”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Un medic și-a părăsit casa din cartierul Străulești de frica unor vecini agresivi, pe care i-a reclamat că au construit ilegal o vilă. Bărbatul acuză: „Primarul și Poliția protejează interlopii”

Viața la curte s-a transformat într-un adevărat calvar pentru familia unui medic stomatolog din București. Andrei Dumitrescu, 39 de ani, și-a construit în 2015 o casă frumoasă, cu multă verdeață în jur, în sectorul 1, pe strada Nicolae Nicoleanu din cartierul Străulești. Traiul liniștit a durat doar un an.

De Viorel Tudorache, Eli Driu (foto),

Dentistul spune că a fost adus în pragul disperării de niște vecini, care au ridicat o casă cu etaj foarte aproape de gardul lui. “N-au acte de proprietate pe teren, n-au autorizație de construcție, și nici nu au respectat limitele legale ale dreptului de proprietate. Terenul aparține statului, acolo au fost grădini”, a explicat revoltat Andrei Dumitrescu pentru Libertatea.

Potrivit acestuia, “conflictul a pornit de la faptul că romii au construit casa foarte aproape de gardul meu, iar când plouă apa de pe acoperiș curge la mine în curte. Mai mult, au săpat și canalizarea tot pe lângă gardul meu. N-au vrut să discutăm”, reclamă Andrei Dumitrescu.  

Medicul Andrei Dumitrescu a obținut în instanță ordin de demolare a vilei construite lângă curtea lui

Conflict cu interlopul «Castravete»

Nemulțumit de modul în care organele locale tratează cazul, bărbatul își caută dreptatea în instanță.

“Am făcut numeroase sesizări, dar Primăria Sectorului 1 și Poliția Locală îi protejează pe interlopi. Respectivii romi fac parte dintr-un clan mafiot, stau pe stradă și au acaparat terenul abuziv.

Capul este Sorin Burloi, zis “Castravete”, fratele femeii care construiește casa, Ciobanu Ionica. Am deschis proces împotriva acesteia, dar l-am dat în judecată și pe primarul sectorului 1, Daniel Tudorache. Să le explice judecătorilor de ce nu pune în aplicare o sentință definitivă de demolare dată de instanță în august 2018. Voi face și plângere penală.

Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
Recomandări
Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
 

Nu e normal ca după trei ani de sesizări și o decizie definitivă de demolare să fie aplicate doar trei amenzi. Poliția Locală din sectorul 1 este mână în mână cu hoții”, acuză medicul. Sorin Burloi, căruia polițiștii îi spun ”Cheliosu’”, este temut în zonă.

Andrei Dumitrescu a petrecut weekend-ul trecut ultimele zile în casa din Străulești

Andrei Dumitrescu a continuat: “Am muncit prea mult pentru a cumpăra proprietatea asta, ca să las pe cineva să construiască în capul meu cu japca. M-am săturat să fiu umilit în țara mea, pe banii și taxele mele. Nu suport să-mi fie prejudiciat un bun, doar pentru că unii au titlu de șmecheri. Voi urma toate căile legale pentru a-mi apăra drepturile. Nu am probleme că sunt de etnie romă, dar să construiască legal și să respecte drepturile vecinilor”.

VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
Recomandări
VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
 

«Am fost atacat cu un șubler»

Stomatologul a părăsit casa din Străulești de teama oamenilor lui Sorin Burloi. “Am fost amenințat cu bătaia de nenumărate ori de Burloi Sorin, prin intermediari. Am fost atacat cu un șubler ascuțit, aruncat peste gard, în curte. Mi-au înjurat și partenera de viață. Din cauza asta mă văd nevoit să părăsesc casa în care stau, pentru siguranța copilului meu de 6 ani și a partenerei mele de viață, care întâmplător e funcționar public. Voi vinde casa”.

Andrei Dumitrescu păstrează șublerul ca probă în instanță FOTO: arhivă personală

Am avut un gol în stomac când am plecat de acasă. Două ore nu am putut vorbi, dar nu renunț să-mi apăr drepturile”

Andrei Dumitrescu, reclamant:

Burloi: «Ne mai trebuie niște aprobări»

Libertatea a vorbit și cu Sorin Burloi. Cel acuzat de medicul stomatolog că “este protejat de Poliția Locală pentru că este informator” locuiește pe aceeași stradă, Nicolae Nicoleanu, la câteva case distanță.

Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
Recomandări
Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
 

Este un bărbat bine făcut, în jur de 50 de ani. Discuția are loc în curte, dar nu acceptă să fie fotografiat. Lângă el mai sunt doi tineri. Apare și o femeie cu un copil în brațe.

Se aprinde repede: “Ăsta nu se lasă! Ce mai vrea, a reușit să oprească lucrările la casă? Vrea să demolăm? Ne mai trebuie niște aprobări. Actele sunt depuse”.

Casa construită de sora lui Sorin Burloi

«Mi-a trimis mesaj prin interlopi»

Sorin Burloi trece la contraatac: “Omul ăsta este reclamagiu de profesie. Pe un vecin l-a reclamat că i-a furat grătarul. Sunt mai mulți vecini care au avut probleme cu el. Nu suportă țiganii. Noi suntem pe strada asta din 1980, iar el a venit de câțiva ani. Știu și eu cum a luat el terenurile pe care și-a construit casa. Acum vrea să ia și terenul soră-mii, care are șase copii. Se bazează pe faptul că soția lui este șefă la ANAF și se laudă că dacă vrea schimbă și primarul”.

240 de euro

este prețul mediu pentru un metru pătrat în zona Străulești

Sorin Burloi plusează: “Domnul Dumitrescu a încercat prin interlopii Caran să mă convingă să opresc construcția casei. Costel Caran l-a sunat pe Rocky, un prieten de-al meu, dar a văzut că nu merge cu impunerea. Nu l-a amenințat și nu i-a înjurat nimeni soția. M-am săturat, vreau să plec din țară. Mă duc să muncesc ca șofer în Germania”.

Medicul Andrei Dumitrescu este supărat pe organele locale

Sorin Burloi, condamnat în dosarul Petrotrans

Stomatologul Andrei Dumitrescu zâmbește: “Sunt ingenioși, au inventat o poveste frumoasă. Asta-i bună, un mafiot se plânge că l-am amenințat cu interlopii. Spre deosebire de ei, eu am acte de vânzare-cumpărare, pe care pot să le prezint oricând”.

Potrivit DNA, Sorin Burloi a fost condamnat, în 2012, la 3 ani de închisoare în dosarul furtului de combustibil din conductele Petrotrans, în care au fost implicați și 12 poliţişti de la Secţia 5 București. 

Libertatea s-a adresat primarului Daniel Tudorache și Poliției Locale, dar nu a primit încă nici un răspuns. Ni s-a transmis că “subiectul este în lucru”. 

Close
Închide
  Close