Ani de zile, Geoff Edwards nu a avut un acoperiș deasupra capului. El a locuit pe străzi, însă asta nu l-a împiedicat să  citească. Britanicul spune că lectura a fost cea mai mare pasiune a sa. A descoperit-o cu ajutorul părinților săi, în perioada în care locuia în Liverpool. Acest hobby l-a ajutat să-și mențină moralul în perioada dificilă care a urmat, după ce și-a pierdut locul de muncă. A avut mai multe slujbe de sezon în agricultură, dar a ajuns să trăiască din șomaj. Ulterior, el și-a pierdut locuința și s-a confruntat cu depresia. În acest timp, a continuat să citească, iar acest lucru l-a ajutat enorm să câștige un loc la universitatea Cambrdige.

„Nu pot spune că asta mi-am dorit dintotdeauna, pentru că nici măcar nu visam să ajung la universitate”, a declarat Geoff Edwards. El a recunoscut totuși că după ce a trăit atâta timp pe străzile din orașul Cambridge „este un privilegiu” să poată trece dincolo de porțile universității.

Bărbatul a plecat din orașul natal, Liverpool, deoarece nu avea multe opțiuni pe piața muncii. A decis astfel să plece la Cambridge, unde nu și-a imaginat că va ajunge să studieze la celebra universitatea. El a locuit acolo în mai multe cămine sau chiar pe stradă. A adunat cărți din bibliotecă sau din librării, pentru a-și continua lectura.

Ulterior, el a început să vândă exemplare din Big Issue, care este vândut de persoane fără adăpost, pentru a le ajuta pe acestea să aibă niște venituri. Strângea câte 20 de lire pentru a merge în Londra să ia revistele, iar apoi le vinde ape străzile din Cambridge.

În urmă cu trei ani, el a început un curc la unul dintre colegiile din Cambridge. A obținut note maxime la toate materiile, astfel încât tutorele său l-a îndemnat să încerce să obțină un loc la universitate, unde în cele din urmă a fost admis pentru a studia literatura engleză.


Citește și: A murit de cancer la o lună după ce echipa de la „Visuri la cheie” i-a refăcut casa. Ce s-a întâmplat cu cei trei copii ai Violetei


Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre