MENIU CAUTĂ

Un refugiat de 10 ani, supranumit ”Micul Picasso”, a organizat o expoziție de artă în Serbia. Vrea să doneze banii unui copil sârb care suferă de o tumoră pe creier

Distribuie

Farhad Nouri este un imigrant de 10 ani, supranumit ”Micul Picasso”. Alături de familia sa, el locuiește de opt luni în Serbia și a organizat miercuri prima sa expoziție. Copilul spune că banii obținuți pe lucrările sale îi va oferi unui copil sârb care suferă de o tumoră pe creier, scrie SFGate.

Desenele și fotografiile lui Farhad Nouri au fost prezentate miercuri în ceea ce a fost și evenimentul său de caritate. El a adunat bani pentru un băiețel sârb care se recuperează după o operație pe creier.

Printre lucrările lui Nouri expuse în grădina unei cafenele din Belgrad au fost portrete ale lui Pablo Picasso, Salvador Dali și Harry Potter.

Fotografiile lui Nouri includ, în cea mai mare parte, scene din Belgrad, unde băiatul și familia lui trăiesc într-un lagăr de migranți. „Sunt foarte fericit și încântat”, a spus el. „Aceasta este prima dată când mi se întâmplă ceva de genul asta.”

Nouri și familia sa au părăsit casa în Afganistan acum doi ani. La sosirea sa în Serbia, Nouri a început cursurile de artă organizate de grupurile de ajutor, iar talentul său a devenit în scurt timp o senzație, transformându-l într-o celebritate locală.


Citește și: Înțepătura lor poate fi letală! Numărul celor înțepați de albine și viespi continuă să crească. Cum te protejezi


 

Citește mai multe despre expozitie și refugiat pe Libertatea.

Comentarii