Mergi direct la conținut »
Românul care a murit într-un spital din Malta poate fi repatriat. A fost strânsă suma necesară pentru ca tânărul să fie adus acasă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Românul care a murit într-un spital din Malta poate fi repatriat. A fost strânsă suma necesară pentru ca tânărul să fie adus acasă

Românul care a murit într-un spital din Malta poate fi repatriat. A fost strânsă suma necesară pentru ca tânărul să fie adus acasă

Vacanță cu final înfiorător pentru un român care a plecat în vacanță în Malta. Tânărul de 23 de ani a intrat în moarte clinică, după ce a suferit un atac cerebral. Iubita sa, alături de care venise în Malta, și părinții au sperat într-o minune, însă soarta a fost nemiloasă. Tânărul a pierdut lupta cu viața. În semn de solidaritate, comunitatea românilor din Malta a început să strângă bani pentru a ajuta familia greu încercată.

Românul de 23 de ani poate fi repatriat, după ce comunitatea românilor din Malta s-a mobilizat și a reușit să strângă suma de 8.700 de euro, necesară pentru ca tânărul să poată fi adus acasă, pentru a fi înmormântat creștinește.

Tânărul, care a intrat în moarte clinică după ce a suferit un atac cerebral, a murit în noaptea de 2 spre 3 mai în spitalul din Mater Dei din Malta. Potrivit conducerii unității medicale, cetățeanul român a fost internat la data de 25 aprilie 2017, iar începând cu data de 30 aprilie 2017 se afla în moarte clinică.

Bărbatul, în vârstă de 23 de ani, din Bistrița a acuzat stări de rău, înainte de a pleca în vacanță, împreună cu iubita sa, în Malta.

„Au fost la doctor în România, din câte știu. Avea dureri de cap. Doctorul generalist l-a trimis la specialist, la neurolog. Neurologul a râs și a zis că n-are nimic că nu-i fac niciun test, apoi a luat avionul”, a declarat, pentru Libertatea, Mihai Leonti, un român stabilit în Malta care a scris pe Facebook despre acest caz.

Tânărul a fost internat la spitalul Mater Dei din Malta, la secția de Terapie Intensivă și după câteva zile a intrat în moarte clinică. Mai mulți asistenți români, care lucrează la unitatea medicală din Malta, au încercat să-l ajute.

„Toți asistenții români, care lucrează în Malta, au sărit să-l ajute fiecare cu ce poate. L-au asistat, au stat lângă el. I-au luat părinții de la aeroport”, a povestit Mihai Leonti.

După ce au aflat despre situația conaționalului lor, românii stabiliți în Malta au început să strângă fonduri pentru a ajuta familia tânărului bistrițean.

„Vârsta este fragedă și să fii în moarte clinică la 23 de ani nu e ceva uzual și suntem tineri cu toții”, a spus Leonti, un tânăr brașovean, aflat de șapte ani în Malta care a inițiat o campanie umanitară pe rețelele de socializare.

Familia tânărului aflat în moarte clinică a luat legătura cu consulul român la Catania, pentru a afla care sunt procedurile în vederea repatrierii. Rudele au aflat că ar avea nevoie de aproape 3.500 de euro pentru ca bărbatul să fie adus în țară.

Cei care vor să ajute părinții tânărului din Bistrița, pot luat legătura cu Mihai Leonti, tânărul brașovean, care a făcut publice mai multe conturi pentru donații pe următoarea pagină de Facebook.

Close
Închide
  Close