MENIU CAUTĂ
, de Theodor Istrate

Un șofer băut din Vaslui care a provocat un accident mortal, condamnat la închisoare cu suspendare

Distribuie

Un șofer băut din municipiul Bârlad care, în urmă cu cinci ani, a provocat un accident mortal de circulație a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Bărbatul de 48 de ani din județul Vaslui a mai fost obligat de către instanță la plata a 180.000 de lei, cu titlul de daune morale, către rudele victimei. Decizia instanței nu este definitivă.

Închisoare cu suspendare pentru un șofer băut care a provocat un accidentat de circulație mortal. În urmă cu cinci ani, bărbatul de 48 de ani conducea o mașină pe un drum județean din Vaslui când, într-o curbă, a pierdut controlul asupra direcției și a ajuns pe sensul opus de mers, unde s-a ciocnit frontal cu un alt autoturism.

În urma impactului, pasagerul aflat în dreapta sa a murit pe loc, în timp ce alți doi bărbați aflați pe bancheta din spate au fost grav răniți, la fel ca și șoferul.

Polițiștii care au desfășurat ancheta în acest caz, sub coordonarea unui procuror, au constatat că bărbatul aflat la volan avea o alcoolemie peste limita legală de 0,8 gram/litru alcool pus în sânge.

După cinci ani de cercetare penală și judecătorească, șoferul a fost condamnat de Judecătoria Bârlad la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de cinci ani. Practic, bărbatul de 48 de ani a primit trei ani de închisoare pentru ucidere din culpă și un an pentru conducere sub influența alcoolului. După contopirea celor două pedepse, a rămas ca șoferul să o execute pe cea mai grea, de trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

De asemenea, judecătorii l-au obligat pe bârlădeanul de 48 de ani să plătească către rudele bărbatului mort în accident 180.000 de lei, cu titlul de daune morale.

Sentința Judecătoriei Bârlad nu este una definitivă, putând fi atacată cu apel atât de șofer cât și de către procurori.

Citește și: EXCLUSIV/ Zi plină de emoție pentru un bărbat care la 59 de ani se chinuie să învețe alfabetul. A scris ”NUȚU”. Și a plâns (VIDEO)

Citește mai multe despre suspendare și Vaslui pe Libertatea.

Comentarii