Românul conduce practic principalul organism reprezentativ în elaborarea de politici publice pentru persoane cu handicap, el urmând să deţină această funcţie până în 2017. „Rolul meu acum este de a crea contacte, de a crea parteneriate, de a construi strategii care să crească calitatea vieţii persoanelor cu dizabilităţi”, a spus, pentru monitorulsv.ro, suceveanul.
Forumul European al Dizabilităţii de la Bruxelles, unde îşi desfăşoară activitatea Ovidiu, este organismul european care face voce comună cu toţi reprezentanţii dizabilităţii, mediază şi intermediază mesajele acestora în relaţia cu instituţiile europene. În egală măsură, este mecanismul european de monitorizare a implementării principalului act în domeniul dizabilităţii: Convenţia Naţiunilor Unite pentru Drepturile Persoanelor cu Handicap.
Ovidiu Tuduruţă, nevăzătorul care vede mult mai multe cu ochii minţii şi cu inima, a transmis, prin intermediul sursei citate, un mesaj persoanelor care au un handicap: „Curaj! Gândiţi-vă cât mai puţin la dizabilitatea pe care o aveţi. Uitaţi de el, de handicapul pe care îl aveţi. Şi, mai mult decât atât, am un mesaj şi pentru persoanele cu dizabilităţi din Suceava. Le-aş recomanda să apeleze la un consorţiu de organizaţii cu rezultate, cum sunt Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS), Asociaţia Kult – Art Suceava şi Institutul pentru Parteneriat Social – Bucovina, trei organizaţii care funcţionează corect într-o piaţă a ONG-urilor, atrăgând finanţări, implementând proiecte mari şi proiecte cu rezultate. La aceste organizaţii, oamenii cu dizabilităţi pot să apeleze, să ceară un sfat, pot să obţină o consiliere profesională, pot să obţină un loc de muncă, un loc unde să-şi exprime ideile”.
Sursa foto: monitorulsv.ro
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro