MENIU CAUTĂ
, de Cristian Simion

Un turist american a dispărut în Munții Bucegi, după un zbor cu parapanta. Bărbatul e căutat de salvamontiști/ VIDEO&FOTO

Distribuie

Un turist american a dispărut în Munții Bucegi, după un zbor cu parapanta. Salvamontiștii și jandarmii îl caută miercuri pe bărbatul care a zburat cu parapanta de pe Vârful Caraiman.

Un neozeelandez și un american, care au zburat și ei cu parapanta, au sunat la 112 ca să anunțe că prietenul lor a dispărut.

Mai multe echipe din cadrul Salvamont Bușteni și din cadrul Jandarmeriei Montane au pornit în căutarea bărbatului.

Autoritățile au început căutarea turistului american dispărut în timp ce se dădea cu parapanta in Munții Bucegi. Un elicopter survolează zona, iar în paralel echipe de jandarmi, salvamontiști și pompieri caută în locurile în care se poate ajunge.

Șeful inspectoratului de jandarmi Prahova, colonelul Liviu Coman, a declarat că echipele caută în Valea Albă, în zona împădurită din apropierea pârtiei Kalinderu și pe Valea Spumoasă.

În paralel, în aer a fost ridicat un elicopter și se folosește și o dronă, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae.

Întreaga operațiune este îngreunată de faptul că plafonul de nori este foarte lăsat și nu este exclus sa înceapă să plouă.

Misiunea salvatorilor este dificilă și din cauza zonei accidentate, dar și a ariei mari de căutare.

În aprilie, un bărbat din Ungaria a căzut cu parapanta la Odorheiu Secuiesc, județul Harghita. Tânărul de aproape 25 de ani a fost rănit la coloana vertebrală și a fost preluat de un elicopter SMURD.


Citește și Un român a sechestrat șase luni o femeie în Italia. La ce orori a supus-o


 

Citește mai multe despre american, Muntii Bucegi, parapantă și salvamont pe Libertatea.

Comentarii