Mergi direct la conținut »
Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă a revenit la putere nominală, luni dimineaţa
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă a revenit la putere nominală, luni dimineaţa

Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă a revenit la putere nominală, luni dimineaţa

Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă a revenit la putere nominală. Unitatea 2 a CNE Cernavodă a revenit la putere nominală în dimineaţa zilei de luni, informează Nuclearelectrica.

Duminică după-amiaza, compania anunţa reducerea la 55% a puterii a Unităţii 2, pentru înlocuirea unei piese (rulment) la motorul unei pompe de condensat, din partea clasică a centralei.

Pe durata reducerii de putere, Unitatea 2 de la Cernavodă a fost conectată la Sistemul Energetic Naţional şi a funcţionat la o putere de aproximativ 300 MW.

„Aceste manevre operaţionale sunt normale şi fac parte din activitatea operaţională. Reducerile de putere nu au niciun impact asupra securităţii nucleare sau operării reactorului, întrucât acesta rămâne conectat la Sistemul Energetic Naţional (‘SEN’) şi funcţionează normal, cu îndeplinirea tuturor funcţiilor de securitate nucleară”, precizează Nuclearelectrica într-un comunicat remis Agerpres.

Potrivit sursei citate, reducerea de putere a Unităţii 2 şi lucrările de remediere nu au avut impact advers asupra personalului, populaţiei şi mediului înconjurător, acestea fiind realizate în funcţie de specificaţiile şi procedurile centralei.

Unitatea 1 a centralei de la cernavodă este oprită controlat începând de duminică dimineaţa, 25 martie, din cauza unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei.

„Decizia de a opri controlat Unitatea 1 CNE Cernavodă a fost determinată de apariţia unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei, iar acţionarea în conformitate cu proiectul centralei conduce la necesitatea opririi controlate. Specialiştii CNE Cernavodă analizează integrat cauza, iar Unitatea 1 va fi repornită imediat ce lucrările de remediere vor fi finalizate. Estimăm că oprirea va avea o durată de aproximativ 48 de ore”, notează Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica are două sucursale, fără personalitate juridică, Sucursala CNE Cernavodă, care exploatează Unităţile 1 şi 2 de la CNE Cernavodă, precum şi serviciile auxiliare, şi Sucursala FCN Piteşti, fabrica de combustibil nuclear.

Anul trecut, Nuclearelectrica a anunțat că va compensa în 2018 salariile angajaților, astfel încât acestea să nu scadă după trecerea contribuțiilor în sarcina acestora.CITEȘTE ȘI… #salvatipipera | Ce soluții au propus angajații din zonă pentru descongestionarea celui mai aglomerat cartier de afaceri din România

Libertatea lansează HARTA INTERACTIVĂ #salvatipipera

#salvatipipera | Stația de metrou din zonă rămâne cu un singur acces

#salvatipipera / Unde se vor construi stațiile de metrou Pipera 2 și Pipera 3 

Close
Închide
  Close