MENIU CAUTĂ

Vântul face ravagii în Braşov. Acoperişuri smulse și copaci doborâţi

Distribuie

Vântul a bătut cu putere duminică dimineața, în județul Brașov. Mai mulți copaci din localitățile Hărman, Teliu, dar și de pe DN73, între Predeal și Râșnov, au fost doborâți de rafale, iar oamenii sunt rugați să nu iasă din case.

La fața locului intervin Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile respective. Un copac a căzut din cauza vântului puternic între Moieciu de Jos și Moieciu de Sus.

Pe drumul dintre Brașov și Poiana Brașov mai mulți arbori sunt la pământ, iar alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă. În municipiul Brașov, pe strada Prunului, se intervine pentru îndepărtarea unor elemente desprinse de pe acoperișul unui bloc.

„Recomandăm persoanelor aflate pe stradă să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Aceste puncte vulnerabile trebuie avute în vedere şi în cazul parcării autovehiculelor. De asemenea, este bine să se sisteze activităţile desfăşurate în spațiu deschis sau la înălţime, să fie închise toate ferestrele locuinţelor, să fie evitaţi stâlpii sau firele căzute la pământ. Vă recomandăm să rămâneţi în spaţii închise care să asigure protecţia”, a anunțat Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt la ISU Brașov, potrivit Observator.tv.

Citește și

Dosarul «Moscova 2» ne reamintește ce imens e Tezaurul României la valoarea de azi. Rușii ne-au sechestrat 10 miliarde $!

 

Comentarii