Mergi direct la conținut »
Veneția are canalele secate, la două luni după inundații. Imaginile par ireale Galerie foto
8imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Veneția are canalele secate, la două luni după inundații. Imaginile par ireale

Veneția are canalele secate, la două luni după inundații. Imaginile par ireale

După ce, în urmă cu două luni, Veneția era sub ape, acum canalele navigabile din orașul iubirii sunt aproape secate.

De Ciprian Iana,

Din cauza secetei din ultimele două luni, Veneția a ajuns acum un oraș în derivă. În lipsa apei, canalele altădată mândria orașului din lagună au ajuns acum ”adăposturi” pentru bărci.

Conform BBC, bărcile și-au dezvăluit partea ”colorată”, roasă altădată de ape, din cauză că numeroasele canale ale orașului arată mai degrabă ca niște gropi de noroi.

În plus, a te apropia de aceste canale reprezintă o adevărată aventură, din cauza mirosul pestilențial pe care îl degajă mâlul.

În noiembrie 2019, Veneția a înregistrat cel mai ridicat nivel de apă din ultimii 50 de ani, care, conform specialiștilor, este un rezultat direct al schimbărilor climatice.

Astfel, în urmă cu două luni, peste două treimi din oraș era sub apă, primarul din Veneția estimând pagube la peste un miliard de euro.

Piața Sf. Marcu a fost inundată, în timp ce magazinele și fabricile au trebuit să se închidă, din cauza nivelului ridicat al apei.

Close
Închide
  Close