De Valentina Postelnicu, Sorin Cioponea (foto),

Întrebarea privind dosarul său a fost pusă, în timpul audierii, de către Emanuel Ungureanu, de la USR.

Victor Costache a precizat că va da un răspuns tranşant, pe acest subiect.

”Cred în justiția din această țară și trebuie ca ea sa-și urmeze cursul. În momentul în care mi se va schimba calitatea de suspect și voi deveni culpabil în această speță, îmi voi prezenta imediat demisia primului-ministru”, a spus el.

Costache a mai spus că înţelege durerea familiei, legată de pierderea vieţii pacientei.

„Am cerut și o audiere din partea Colegiului cardio-vascular francez, avem în Sibiu peste 1200 de intervenții realizate cu o mortalitate de 1,4 la sută, cea mai mică din țară, acest caz despre care s-a discutat au fost multe informații inexacte, a fost diagnostic corect”, susține medicul Costache.

„A existat medic de gardă, au fost doi medici, nimeni nu a modificat ora decesului”, a mai afirmat el.

Victor Costache a mai spus că se impune modificarea legislaţiei privind malpraxisul.

„Cum încurajăm noi tinerii care vor să facă chirurgie, neurochirurgie, pentru că suntem într-un vid legislativ, pentru că un caz de malpraxis poate să ajungă imediat în penal. Trebuie să ne gândim cu toţii la o soluţie europeană, ca aceste situaţii să fie mai bine gestionate pe viitor”, a spus ministrul propus.

Chirurgul cardiac Victor Costache a operat-o în 2017 pe soția preotului Tudorică Mihalache, iar aceasta a murit la spital, o săptămână mai târziu.

Preotul a făcut atunci plângere penală, pentru ucidere din culpă și procurorii au deschis un dosar penal în care cercetează faptele reclamate de acesta.

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre