MENIU CAUTĂ
13 Aug. 2018 18:00

VIDEO | Victimele jandarmilor fac dezvăluiri şocante: Am fost împuşcat în stomac; mi-a explodat o grenadă la şold

Distribuie

Victimele intervenţiei în forţă a jandarmilor, din timpul protestului de vineri, din Bucureşti, au făcut declaraţii şocante, luni, la Parchetul Militar, un tânăr spunând că a fost împuşcat în stomac, iar un altul că la şold i-a explodat o grenadă. 

„Pur şi simplu am fost acolo în faţă. Am stat în fund, nu am scandat, nu nimic. În aproximativ jumătate de oră au intrat în noi jandarmii şi ştiu doar că am fost împuşcat şi dup-aia nu am mai fost conştient. Am fost împulcat cu gloanţe de cauciuc în stomac şi în picior. Au intrat direct şi ne-au călcat în picioare. Toată lumea stătea jos, erau oameni în vârstă, erau şi copii”, povesteşte Cristian, un tânăr în vârstă de 26 de ani, care a venit la Parchetul Militar din Bucureşti.

Acesta, alături de alţi peste 30 de oameni, au depus plângere împotriva intervenţiei brutale a Jandarmeriei, de vineri, când peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza gazelor lacrimogene, a grenadelor cu gaz iritant, şi a loviturilor primite de la forţele de ordine.

„Au dat pe platformă cu jeturile de apă, am căzut între rulotă şi platformă şi acolo a venit o grenadă lângă mine, m-am întins şi a puşcat. Am arsuri de gradul 3 şi patru. Sunt găurit în 3 locuri, jos, la mijloc şi aici sus”, descrie Ciprian Vlad, un bărbat de 38 de ani, momentul în care o grenadă cu gaz lacrimogen a explodat chiar lângă el.

Acesta a venit din Londra la protestul de vineri şi spune că nu se aştepta să fie întâmpinat cu atâta violenţă.

„Nu mă aşteptam la asemenea reacţie. Mă gândeam că astea sunt acolo, unde-s ţările alea comuniste. Eu nu renunţ. Mi-au spus exact că am dreptate, mi-au confirmat protestul. În ţară când mă întorc? Când se stabileşte ţara. Deocamdată, vreau să mă duc acolo, să încerc să fac ceva pentru ţară de acolo”, mai spune bărbatul, care e decis să informeze pe toată lumea cu privire la modul în care statul român îşi tratează cetăţenii.

Peste 400 de oameni au fost răniţi şi au avut nevoie de ajutorul medicilor în urma protestului de vineri, din Bucureşti. Majoriatea sunt manifestanţi, care au fost loviţi de jeturile gazelor lacrimogene şi grenadelor lansate de jandarmi. Ca urmare a acestei intervenţii, Parchetul Militar a deschis un dosar de cercetare penală pentru purtare abuzivă, abuz şi neglijenţă abuzivă.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii