Mergi direct la conținut »
VIDEO | Vladimir Putin s-a plimbat cu motocicleta, împreună cu membrii clubului de motociclişti naţionalişti ruşi pro-Kremlin ”Lupii Nopţii” Galerie foto
12imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Vladimir Putin s-a plimbat cu motocicleta, împreună cu membrii clubului de motociclişti naţionalişti ruşi pro-Kremlin ”Lupii Nopţii”

VIDEO | Vladimir Putin s-a plimbat cu motocicleta, împreună cu membrii clubului de motociclişti naţionalişti ruşi pro-Kremlin ”Lupii Nopţii”

Rusia arde, iar Vladimir Putin se distrează. În timp ce zeci de mii de oameni îi cereau în stradă demisia, președintele Rusiei era la plimbare cu motocicleta, sâmbătă, la Sevastopol, în Crimea, peninsula anexată ilegal de la Ucraina în 2014.

De Viorel Tudorache,

Vladimir Putin a participat la o acțiune organizată de clubul de motocicliști
ruşi pro-Kremlin ”Lupii Nopții”, din Sevastopol, Crimeea, conducând o motocicletă Ural.

”Lupii nopţii” organizează în fiecare an raiduri controversate cu motociclete din Rusia până la Berlin pentru a sărbători victoria Armatei Roşii asupra naziştilor, la 9 mai 1945.

”Lupii nopţii” au venit în masă spre Peninsula ucraineană Crimeea imediat după anexarea acesteia de către Rusia, în martie 2014, iar membrii săi au luptat alături de separatişti pro-ruşi în estul Ucrainei.

Creat în 1989, cu puţin timp înainte de desfiinţarea Uniunii Sovietice, clubul Lupilor nopţii susţine că are 5.000 de membri pe întreg teritoriul fostei URSS.

La Moscova și Sankt Petersburg, orașul natal al lui Vladimir Putin, zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru al patrulea weekend la rând. Ei acuză autoritățile că încearcă să fraudeze alegerile locale și spun că vor o Rusie liberă.

Close
Închide
  Close