De Adriana Oprea,

„Pe toată perioada stării de urgenţă, în Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi în toate instituţiile aflate în subordinea/sub autoritatea/coordonarea ministerului accesul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani este interzis”, a decis Violeta Alexandru, prin Ordinul nr.721/25.03.2020.

Persoanele în vârstă nu mai au voie să intre să intre în următoarele instituţii publice, conform Ministerului Muncii:

  • Inspectorate Teritoriale de Muncă;
  • Direcţii Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului;
  • Case Judeţene de Pensii;
  • Agenţii Judeţene pentru Plăți și Inspecție Socială;
  • Comisii Judeţene în domeniul Egalităţii de Șanse între Femei și Bărbați;
  • Agenții Judeţene pentru Ocuparea Forței de Muncă.

La intrarea în aceste instituţii, cei de la pază vor cere cărţile de identitate şi-i vor trimite acasă pe oamenii care au împlinit 65 de ani.

Ordinul emis de Violeta Alexandru mai prevede că, pe toată perioada de urgenţă, instituţiile Ministerului Muncii îşi vor desfăşura activitatea de relaţii cu publicul doar prin e-mail şi telefon.

Izolatoarele din azilele de bătrâni

În ceea ce priveşte Căminele pentru persoane vârstnice, Libertatea a aflat că direcţiile de asistenţă socială din teritoriu sunt cele care decid dacă mai fac sau nu internări în această perioadă.

În Bucureşti, de pildă, există azile de bătrâni în care au fost amenajate camere speciale, unde cei veniţi să se interneze sunt izolaţi pentru 14 zile, înainte de a fi introduşi în colectivitate. 

În Căminele pentru persoane vârstnice din toată ţara au fost sistate ieşirile celor internaţi, dar şi vizitele. 

Citeşte şi:

Harta cu spitalele afectate din România. Ministrul desemnat Nelu Tătaru le va cere medicilor infectați și fără simptome să trateze pacienții cu COVID-19

Oamenii au sărit în ajutorul medicului din Focșani care solicita donații pentru spitalul unde lucrează. Ce a reușit să cumpere deja

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”
GSP.RO

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi
HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi