07 Aug. 2017 14:27

Fetiță de 10 ani însărcinată în urma unui viol. Instanța nu îi permite să facă întrerupere de sarcină

Distribuie

O fetiță de 10 ani însărcinată în urma unui viol nu poate face întrerupere de sarcină, deoarece o instanță din India i-a interzis acest lucru, scrie BBC News.

Fetița a rămas însărcinată după ce a fost violată în mod repetat de o rudă. Violatorul a fost arestat și așteaptă să fie judecat, dar victima a rămas însărcinată și familia ei a cerut să facă întrerupere de sarcină.

Pe data de 28 iulie, Curtea Supremă din India a respins cererea de întrerupere de sarcină făcută familia fetei, care avea atunci 32 de săptămâni de sarcină. Motivația instanței este că aceasta este într-un stadiu prea avansat al sarcinii și un avort în această fază ar fi prea riscant. Doctorii consultați de magistrați au stabilit că o astfel de intervenție ar pune în pericol viața mamei și au spus că fetusul evoluează bine.


Citește și: EXCLUSIV. Lora plătește prețul celebrității după 13 ani în industria muzicală. „Am o boală nervoasă”


Decizia instanței a fost o dezamăgire uriașă pentru familie, care spune că fiica lor nu știe ce i se întâmplă și o naștere ar putea să o afecteze psihic.

Legea din India nu permite avortul în cazuri de peste 20 de săptămâni, decât dacă doctorii stabilesc că viața mamei este în pericol. Dar în ultimii ani, instanțele au primit mai multe petiții, cele mai multe dintre ele, în cazuri de copii violați, care cer întrerupere de sarcină după 20 de săptămâni, motivând faptul că aceste sarcini sunt descoperite târziu, dat fiind faptul că copiii nu sunt conștienți de situația în care se află.

Așa sa întâmplat și în cazul fetei de 10 ani, a cărei sarcină a fost descoperită în urmă cu doar trei săptămâni, când s-a plâns de dureri în zona abdomenului, iar mama sa a dus-o la doctor. O persoană care o cunoaște pe fată spune că ”Este foarte inocentă și nu are idee ce s-a întâmplat cu ea”. Părinții ei nu au observat semnele sarcinii deoarece este un copil sănătos, puțin grăsuț. În plus nu își puteau imagina că fiica lor ar putea fi însărcinată la doar 10 ani.

Copilului încă nu i s-a spus despre sarcină. Explicația pe care i-au dat-o părinții, sfătuiți de psihologi, este că are o piatră mare în stomac și burta îi crește din cauza acesteia. I s-a dat o dietă specială pe bază de ouă, lapte, fructe și pui și pare să se bucure de atenția specială pe care o primește. Totuși, prezența constantă a polițiștilor, asistenților sociali și a consilierilor psihologici în casă ar putea să-i dea de gândit.

Familia fetei nu este una însătită și le este greu să facă față situației. Tatăl fetei este bugetar, iar mama sa lucrează ca îngrijitoare în mai multe case. Cei trei locuiesc într-un apartament cu o singură cameră. ”Sunt o familie foarte de treabă, care sunt atât de simpli încât nu au înțeles niciodată ce îi făcea această rudă fiicei lor”, a explicat Pratibha Kumari, o angajată a poliției din orașul Chandigarh, care se ocupă de caz.

Ce se va întâmpla în continuare

Copilul urmează să vină pe lume în luna septembrie a acestui an, iar doctorii au decis că nașterea se va face prin cezariană. Din moment ce familia fetiței a declarat că nu doresc să aibă nimic de-a face cu nou-născutul, acesta va fi preluat de seriviciile sociale și va fi dat spre adopție.

Specialiștii spun că fata de 10 ani va suferi o formă de traumă mentală și că va fi nevoie de ani de consiliere psihologică pentru a o ajuta să treacă peste.

Cifre îngrijorătoare în India

Potrivit unui raport UNICEF, în India, un copil sub 16 ani este violat la fiecare 155 de minute, iar unul sub 10 ani la fiecare 13 ore. Peste 10.000 de copii au fost violați în 2015, iar 240 de milioane de femei s-au căsătorit înainte să împlinească 18 ani.


Citește și: Moștenirea lui Nicu Constantin a ajuns tot la un artist. Nae Alexandru, urmașul marelui maestru al comediei


Loading...
Comentarii