MAE monitorizează situația românilor aflați în zonele afectate de uraganul Irma; Se caută soluții pentru evacuarea lor

10 septembrie 2017 08:22 De: ,

Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe, activată din dispoziţia ministrului afacerilor externe pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice din zona afectată de uraganul IRMA, prin Ambasadele României la Ciudad de Mexico, Paris, Haga şi Washington, continuă demersurile de asistenţă consulară a cetăţenilor români aflaţi în zona respectivă, inclusiv prin identificarea unor modalităţi de evacuare a celor care au solicitat sprijin în vederea părăsirii zonei.

Potrivit MAE, misiunile diplomatice continuă demersurile de identificare a tuturor cetăţenilor români aflaţi în zona afectată, iar prin intermediul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate se menţine permanent legătura cu membrii de familie ai acestora.

„Având în vedere faptul că şi alte state se confruntă cu situaţii similare în zonă, Celula de Criză a MAE, direct, precum şi prin intermediul misiunilor diplomatice implicate, se coordonează cu misiunile diplomatice ale statelor care gestionează cazurile propriilor cetăţeni aflaţi în zona afectată, în vederea identificării unor posibilităţi de evacuare. În acest sens, misiunile diplomatice ale României la Paris, Haga, Washington, Ciudad de Mexico, Ankara şi Varşovia întreprind demersuri pe lângă Celulele de Criză instituite la nivelul naţional pentru gestionarea situaţiei şi identificarea unor posibile rute de evacuare, de îndată ce condiţiile meteorologice vor permite organizarea unor astfel de acţiuni”, precizează comunicatul citat.

Românii pot solicita asistență consulară la ambasadele din Washington, Bogota, Ciudad de Mexico, Londra, Paris şi Haga

MAE reaminteşte, de asemenea, că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară  la ambasadele României din Washington, Bogota, Ciudad de Mexico, Londra, Paris şi Haga.

Totodată, precizează că autorităţile au emis o nouă atenţionare meteorologică ca urmare a uraganului Jose, care urmează să afecteze, în perioada următoare, insulele din zona Caraibelor. În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români din zonă să respecte recomandările şi instrucţiunile emise de autorităţile locale.

Uraganul Irma a fost retrogradat din nou la categoria 4, după ce anterior crescuse iar în intensitate la categoria maximă. Fenomenul extrem a atins Cuba, cu rafale de vânt estimate la 260 de km/h, iar acum se îndreaptă către Florida, relatează AFP și BBC News. Sâmbătă seară,  Uraganul Irma se apropia de Florida. Un vânt puternic și valuri uriașe au lovit deja țărmurile Floridei.

Citește și: Previziune sumbră: Uraganul Jose va lovi insulele din Caraibe deja devastate de Irma

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro