MENIU CAUTĂ
12 Mar. 2018 12:22

România, un singur reprezentant la Jocurile Paralimpice 2018. Mihăiță Papară, locul 11 la snowboardcross SB-LL1

Distribuie

România va participa cu un singur sportiv, snowboarderul Mihăiţă Papară, la Jocurile Paralimpice 2018 care vor avea loc la PyeongChang (Coreea de Sud) în perioada 9-18 martie.

ACTUALIZARE 12 martie. Sportivul român Mihăiţă Papară a ocupat locul 11 în proba de snowboardcross SB-LL1, luni, la Jocurile Paralimpice de iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud).

Medalia de aur a fost cucerită de americanul Mike Schultz, cu timpul de 1 min 04 sec 73/100, argintul a fost obţinut de olandezul Chris Vos, în 1 min 03 sec 13/100, bronzul revenindu-i altui american, Noah Elliott, victorios în finala mică, în 1min 00 sec 73/100, în faţa austriacului Reinhold Schett, 1 min 04 sec 45/100.

Papară a ocupat locul 11, antepenultimul, în 1 min 20 sec 35/100. În optimi, Papară a fost învins de croatul Bruno Bosnjak.

Singurul reprezentant al României la Jocurile Paralimpice 2018 va mai concura şi în proba de banked slalom SB-LL1, pe 16 martie.
———

Delegaţia României, compusă din cinci persoane, a fost primită miercuri de către primarul Satului Paralimpic, Park Eunsoo, potrivit paginii de Facebook a Comitetului Naţionala Paralimpic Român. S-a intonat imnul României şi a fost ridicat steagul ţării noastre în Satul Paralimpic.

Din delegaţia României, în afară de Mihăiţă Papară, mai fac parte şefa delegaţiei, Anca Cherecheş, antrenorul Dan Marcu, kineoterapeutul şi tehnician ortoped profesionist Adrian Pleş şi tehnicianul schi Angelo Bude.

Laura Văleanu, calificată la schi alpin, a avut un accident în luna ianuarie şi se află în recuperare, ea neputând lua parte la această ediţie a Jocurilor Paralimpice.

Papară va concura în două probe, la snowboardcross SB-LL1 pe 12 martie şi la banked slalom SB-LL1 pe 16 martie.

Comitetul de organizare a anunţat că acestea vor fi cele mai mari Jocuri Paralimpice de până acum, 570 de sportivi din 59 de ţări fiind înregistraţi în urmă cu câteva zile. La ediţia precedentă, de la Soci, au participat 547 de sportivi din 45 de ţări.

Cele mai mari delegaţii la competiţia polisportivă din Coreea de Sud le vor trimite Statele Unite, 68 de sportivi, Canada, 52 sportivi, şi Japonia, 38 de sportivi. Coreea de Sud, ţara gazdă, va participa cu un număr record de 36 de sportivi, la toate cele şase sporturi din programul paralimpic.

Coreea de Nord va avea şi ea doi reprezentanţi, în timp ce Rusia, ţară exclusă de la Jocurile Paralimpice, a trimis 30 de sportivi, care vor concura sub drapelul neutru (NPA).

Trei ţări îşi vor face debutul la Jocurile Paralimpice, Coreea de Nord, Georgia şi Tadjikistan.

Jocurile Paralimpice de la PyeongChang vor oferi 80 de medalii de aur, cele mai multe din istoria paralimpică şi cu 8 mai mult ca al Soci.

Jocurile Paralimpice de iarnă 2018 se desfăşoară în aceleaşi baze sportive care au găzduit întrecerile Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang (9-25 februarie).

Cele şase sporturi de la Jocurile Paralimpice 2018 sunt schi alpin, biatlon, schi fond, hochei pe gheaţă, snowboard şi curling în scaun rulant, notează Agerpres.


Citește și: EXCLUSIV / Opt dintre gardienii-bătăuși de la Rahova se duc la serviciu, dar sunt ținuți departe de deținuți. Prin această măsură, ei au pierdut la salariu

Loading...
Comentarii