MENIU CAUTĂ
09 Aug. 2018 16:15

Zeci de copii au fost uciși în Yemen după ce autobuzul în care se aflau a fost lovit de o rachetă saudită

Distribuie

Zeci de copii au fost uciși, joi, în Yemen, după ce autobuzul în care se aflau a fost lovit de o rachetă militară lansată de Arabia Saudită. Atacul a fost calificat drept o ”operațiune militară legitimă” de către Riad, scriu agențiile de presă.

Crucea Roşie Internaţională a anunțat că atacul de joi din Yemen a vizat un autobuz care transporta copii într-o piaţă din Dahyan, în nordul provinciei Saada, o zonă controlată de houthi. Atacul a provocat zeci de morţi şi de răniţi, dar numărul nu a fost stabilit încă.

Coaliţia condusă de Arabia Saudită susţine însă că 'această operaţiune a fost întreprinsă cu respectarea dreptului umanitar internaţional' şi că va lua 'toate măsurile pentru a răspunde acţiunilor criminale ale miliţiilor teroriste ale houthi supuse Iranului', acuzându-i pe rebeli că recrutează copii.

'Atacul care s-a produs astăzi în provincia Saada este o operaţiune militară legitimă împotriva unor elemente care (…) au tras noaptea trecută o rachetă contra oraşului (saudit) Jizan, făcând un mort şi răniţi printre civili', a transmis coaliția saudită într-un comunicat.

Coaliţia a anunţat miercuri că apărarea antiaeriană saudită a interceptat în sudul Arabiei Saudite o rachetă lansată de rebelii houthi, fragmente din aceasta omorând un yemenit şi rănind alte 11 persoane.

Rebelii houthi, proveniţi din minoritatea zaidită (o ramură a şiismului), sunt sprijiniţi de Iran, care neagă însă că le-ar furniza ajutor militar.

Coaliţia arabă a fost acuzată în mai multe rânduri de atacuri soldate cu sute de victime civile. Ea şi-a recunoscut responsabilitatea anumitor raiduri, dar i-a acuzat pe rebeli că se ascund printre civili sau că se folosesc de aceştia drept scuturi umane.

Războiul din Yemen a făcut peste 10.000 de morţi după intervenţia coaliţiei în martie 2015 şi a provocat 'cea mai gravă criză umanitară' actuală din lume, potrivit ONU.


Citește și: FOTO | Maria Grapini, către românii din diaspora: „Fără certificat de prost nu puteţi participa la miting'


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Centenar Solidar / 600 de lei lunar, patru suflete și o păpușă cam urâtă
Loading...
Comentarii