MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 14:10

Cod galben de ninsori abundente și vânt puternic, în perioada 13-15 februarie. Care sunt zonele afectate

Distribuie

Cod galben de ninsori, în perioada 13-15 februarie. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi, 13 februarie, o informare meteo de vreme rea, vânt puternic și ninsori abundente, în 12 județe.

Astfel, în perioada 13 februarie, ora 20.00 – 15 februarie, ora 15.00, se vor semnala  precipitații în extindere, moderate și local însemnate cantitativ, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, precipitațiile vor fi în extindere, dinspre sud-vest și vor cuprinde toată țara. În sudul și în estul teritoriului se vor cumula local 15…20 l/mp și pe spații restrânse, în special la deal și la munte, peste 25…30 l/mp.

În Dobrogea va ploua, în Câmpia Română vor predomina ploile, în Câmpia de Vest se vor semnala precipitații mixte, iar în restul țării vor fi mai ales ninsori.

Se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele montane și submontane, iar în a doua parte a intervalului și în Moldova.

Începând din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitațiile vor fi în restrângere către est-nord-est.

Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45…55 km/h în sud, în centru și în est, iar la munte peste 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută.
Vor fi condiții pentru depuneri de polei sau ghețuș.

cod galben ninsori

Apoi, între 13 februarie, ora 22.00 – 14 februarie, ora 11.00, vor fi ninsori abundente, local viscolite, și se va depune un strat consistent de zăpadă, în judeţele Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Vâlcea, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin, potrivit meteorologilor.

În cursul nopții de marți spre miercuri și în prima parte a zilei de miercuri (13-14 februarie) în Munții Banatului, în Carpații Meridionali, apoi și în cei de Curbură, precum și în zona deluroasă din Banat, Oltenia și Muntenia vor fi ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 50…55 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m cu rafale de peste 80 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.

Pentru intervalul 14 februarie, ora 11:00 – 15 februarie, ora 11:00, un alt Cod galben vizează ninsori şi viscol în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău, Harghita, Covasna, Braşov, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

În intervalul menţionat, se vor semnala ninsori temporar însemnate cantitativ (în general 20 – 25 l/mp) cu depunere de strat de zăpadă consistent în estul Carpaţilor Meridionali, în Carpaţii Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei şi local în nordul Munteniei. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45 – 50 km/h, iar la altitudini de peste 1.500 de metri, în special în Carpaţii de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită şi vizibilitate redusă.


CITEȘTE ȘI…

EXCLUSIV/Slujbă de pomenire, la opt ani de la sinucidere. Artiștii se strâng la mormântul Mădălinei Manole

VIDEO/Forța din spatele frumuseții: soția hair-stilistului Cristi Pascu e șefă de șantier și știe totul despre betoane


 

Loading...
Comentarii