12 Ian. 2018 16:55

Aproape un miliard de euro pentru 227 de blindate de la americani. Tudose: Îi spuneam proiectul Picasso

Distribuie

Statul român a semnat contractul pentru cumpărarea a 227 de transportoare blindate de tip Piranha V de al compania americană General Dynamics. Ceremonia s-a desfășurat la Ministerul Apărării, în prezența ministrului de resort, Mihai Fifor, și a premierului Mihai Tudose. Șeful guvernului a subliniat că, acum 9 luni, proiectul era doar o schiță, și era denumit ,,Picasso'. Din totalul blindatelor, 197 vor fi asamblate la Uzina Mecanică București.

Transportorul blindat PIRANHA V este cea mai avansată platformă pentru transport trupe.  Este dotată cu sisteme moderne de protecție balistică și putere de foc, la cel mai înalt nivel de dotare existent în NATO.

Atât Tudose, cât și Fifor, au subliniat că înțelegerea cu firma americană este cu atât mai importantă cu cât revitalizează o uzină românească.

„Este un contract de importanță majoră nu doar pentru înzestrarea Armatei, ci mai ales pentru industria de apărare națională. Contractul duce la înzestrarea armatei și întoarce în industria românească de apărare o sumă consistentă care va putea duce la relansarea unei întreprinderi din domeniul industriei de apărare: Uzina Mecanică București', a subliniat Mihai Fifor.

Ministrul Apărării a precizat că anul acesta vor ajunge în România 36 de blindate din pachetul total. 6 dintre ele vor fi asamblate în Capitală.

Comentarii
Ultimele Video-uri