27 Mar. 2018 14:00

Dumitru Mușat, polițistul de la forțele speciale care face campioni din copii săraci

Distribuie

Un polițist din forțele speciale antrenează campioni la lupte în Tărtășești, Ilfov. A început într-o sală de sport insalubră cu ciment pe jos pe care a reușit să o doteze și cel mai important, să crească acolo campioni.

O ploaie mocănească întunecă cerul. Dar asta nu-i împiedică pe copii să apară zgribuliți cu o geantă în spate, în sala de sport. O sală la fel de friguroasă. O aerotermă pusă într-un colt suflă o fantă de căldură. E insuficient, dar copiii se încălzesc repede cu genuflexiuni, flotări, alergare. Începe antrenamentul de lupte: sambo, kempo, k1.

Copiii îl ascultă și le face plăcere să vină la sală. Peste toate, învață să fie disciplinați și sunt mai sănătoși. „La început, când am dat drumul la treabă, eram chemat mai des la școală. În ciuda faptului că le spuneam să-și vadă de activitatea sportive și să nu amestece sportul cu școala și ce fac ei pe stradă, ei înțelegeau mai puțin chestia asta și mai puneau în practică pe la școală și ce învățau pe aici. Și ușor ușor am încercat și am și reușit să-i aduc pe calea cea bună. Au început să aibă și rezultate foarte bune la învățătură, ceea ce pe mine m-a bucurat foarte mult', explică antrenorul.

Comentarii