19 Mar. 2018 12:00

Florina Grigore, campioană la lupte și la școală. Are zeci de medalii la sambo și kempo

Distribuie

O fată de 14 ani este multiplă campioană la sambo și kempo și cea mai bună elevă din clasa ei. Fata a fost abandonată de părinți când avea patru ani și este crescută de unchii ei. Vrea să ajungă campioană mondială și procuror, ca să facă dreptate.

În sala mare, se adună unul câte unul copiii. Și la intrarea în sală lasă fiecare medaliile și cupele pe care le-au obținut. În scurtă vreme, masa se umple de medaliile strălucitoare. Un sfert din masă este format din medaliile Florinei Grigore. Fata de 14 ani are o constituție de sportivă și îți poți da seama ușor că poate fi dură în competiții. Zâmbetul o trădează, însă. Zâmbetul de copil bun, ascultător și ambițios.

„Vreau să devin campioană mondială, în paralel să fiu antrenor, și în paralel să fac facultatea de drept să ajung procuror sau judecător', spune Florina. Antrenorul ei Dumitru Mușat spune că are toate șansele. „Florina este, dacă nu cel mai vechi copil al meu de la sală, unul dintre cei mai vechi. Deci cu ea am început activitatea asta acum cinci-șase ani și m-a impresionat prin modul ei de a se dedica sportului, de a uni echipa și mai ales știind și situația ei familială, pentru că este crescută de niște rude apropiate, nu de părinții ei naturali, a reușit să facă minuni. Și ea, și eu, și părinții ei adoptivi, ca să spun așa. Are rezultate foarte bune la școală, rezultate foarte bune în sport, este multiplă campioană națională, la categoria ei de vârstă și greutate și perspectivele sunt foarte ok, eu o văd departe dacă va continua cu sportul', explică Dumitru Mușat. Antrenorul de la Clubul Sportiv din Tărtășești Ilfov scoate campioni pe bandă din micuții care vin la sală. Și îi învață de ce e important sportul pentru copii. Și cu cele mai puține resurse. Reușește să-i facă să-și dorească să fie campioni.

Citește și: Eroul zilei. Maria Cioclea, o tânără salvată de pe maidan, este campioană europeană la lupte

Comentarii