13 Aug. 2018 21:00

”Golanii” noii generații. Fiul unui bărbat ucis la Revoluția din ’89 participă la protestele din Piața Victoriei

Distribuie

'Golanii' noii generații. După incidentele de vineri, 10 august, românii nu au renunțat. Foarte mulți dintre protestatarii care au căzut victime ale gazelor lacrimogene și ale îmbrâncelilor s-au întors în Piața Victoriei. Multora le revin în cap scene din 1989. Unii chiar au participat la ele. Alții au părinți care și-au pierdut viața în încercarea de a schimba România. Acum, nu vor să renunțe. Nici gazați, nici agresați, nici alungați.

Printre cei 12.000 de români ieșiți în stradă, sunt unii cărora Revoluția din 1989 le revine în cap. Nu a fost la fel, spun ei, dar intervenția autorităților le amintește clar de momentele petrecute atât la Revoluție, cât și la Mineriadă.

„Au ajuns să facă ce făceau în ’89. Asta nu e democrație. Opresează oamenii nevinovați și își impun legea lor cu bâta”.

Este fiul unui erou al Revoluției, care luptă și astăzi pentru schimbarea regimului politic. În 1989, nu s-a schimbat nimic, decât o garnitură de politicieni cu aceleași mentalități. Acum, peisajele seamănă izbitor, spune el. Nu pleacă, însă, din țară. Mai are o mamă bătrână, care are nevoie de el. Și copii, care au nevoie de un viitor.

„Cel mai tare mă doare că, în 22 spre 23 decembrie ’89, am ținut asfaltul din curtea televiziunii în brațe pentru altceva decât ce trăiesc acum”.

Domnul are și el un copil, plecat la muncă în străinătate. A lucrat în Irlanda, Belgia, Olanda, iar acum e în Marea Britanie. Nu are niciun gând să se întoarcă în țară. La urma urmei, 'la ce?'. Doar dorul de părinți îl mai aduce acasă. Altminteri, 'dacă n-ar fi bătrân, ar pleca și el', spune tatăl lui.

Comentarii