De Alina Dan,

Unul dintre jurnaliştii cu ştate vechi în echipa coordonată de Adrian Sârbu şi poate singurul care a părăsit, la un moment dat, trustul pentru a fi reprimit, apoi, cu braţele deschise, este Lucian Mîndruţă.
Fost ştirist la ProTV, plecat după ani buni la trustul concurent Intact, pentru a prezenta ştirile la Antena 1, Mîndruţă a revenit în barca lui Adrian Sârbu, într-un post de conducere la Mediafax Group, companie deţinută de „mogulul cel bun”.
Jurnalistul nu are decât cuvinte de laudă la adresa lui Sârbu căruia nu doar că îi recunoaşte şi apreciază meritele de şef şi de manager, ci şi pe calităţile de om. Într-o postare pe pagina sa de socializare, Mîndruţă aminteşte de Adrian Sârbu fondatorul Mediafax-ului (cea mai puternică agenţie de presă din România),a postului ProTV şi a publicaţiei Ziarul Financiar, subliniind că nu doreşte ca gestul să-i fie interpretat drept „ipocrizie”.
Tocmai de aceea, Mîndruţă revine la o postare de pe blogul său din perioada în care era angajat al trustului lui Dan Voiculescu şi care face referire la Adrian Sârbu şi la brandul care s-a construit în jurul acestuia.
„De la «te uiţi şi cîştigi» la «gîndeşte liber», sloganele astea au fost ale lui. Discursul brandului era de fapt discursul unui om, care avea ceva de spus românilor, angajaţi sau nu: «băăă, fiţi moderni şi deştepţi, că va ia mama dracului». Pe noi ne-a luat. Ne-a luat şi ne-a angajat în atelierul lui decorat cu aripi de înger, care ne-a devenit şi casă. Eu am intrat într-o zi de decembrie a anului 1995 şi-am ieşit după cîteva secunde, măsurate pămînteşte în 8 ani. În cîteva secunde astea au trecut sute de jurnale, două-trei-o-mie de ediţii speciale şi-un ziar, plus cea mai mare parte a tinereţii, pe care alţii au pierdut-o iresponsabil. Trăind. Dar timpul trece repede cînd eşti îngrozit. Şi eram în fiecare clipă„, scria pe atunci Lucian Mîndruţă.
„Altminteri, Sîrbu a făcut din noi oameni noi – cei pe care îi visa Ceauseşcu, însă nu ştia cum să-i producă. Nu ştia sau nimeni nu-i spusese: «bă, dă-le bani şi dă-le voie. După care vino în fiecare zi să vezi ce-au făcut!»,  rememorează jurnalistul.
Ce a făcut Adrian Sârbu pentru Lucian Mîndruţă? „M-a făcut să înţeleg cine sînt.”, mărturiseşte acesta.

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări