De Florian Gheorghe,

Respectabilul profesor-doctor a premiat câțiva artiști consacrați pentru contribuția lor la promovarea muncii sale în cadrul Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului, în calitatea sa de președinte onorific al organizației sus-amintite, coorganizatoare a principalului maraton folk de peste an.

“Vrem să-i aducem pe tineri la spectacole frumoase, să le arătăm că visarea poate să fie și alta. Să ne aducem aminte de cuvintele lui Henri de Toulouse-Lautrec, care spunea că, dacă ar fi nevoie de un drog, cel mai frumos drog pe care ar trebui să-l consumăm ar fi arta”, a fost mesajul academicianului Constantin Bălăceanu-Stolnici. Printre cei premiați de academician s-au numărat: Victor Socaciu, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Ducu Bertzi, artiști veterani ai scenei muzicale românești.

Puțini știu despre implicarea academicianului Stolnici, descendent din vechea familie de boieri a Bălăcenilor, cu origini din secolul al XVII-lea, în activitatea culturală și concertistică românească. În ultimii 12 ani, Constantin Bălăceanu-Stolnici a încurajat, prin CIADO, organizarea a zeci de mari evenimente și turnee concertistice și de teatru. Alături academician s-au aflat la spectacol Stoian Anghel, cel mai titrat organizator de manifestări artistice românești, încă de la sfârșitul anilor 70, și Gigel Lazăr (CIADO).

Medic neurochirurg, profesor de neuropsihiatrie și anatomie a sistemului nervos, Constantin Bălăceanu-Stolnici s-a născut în 1923, la București, cu multe decenii înainte de apariția genului folk românesc.

Citeşte şi:

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism