MENIU CAUTĂ
, de Dragoș Tănase

Actorul Jussie Smollett, concediat din serialul „Empire” după ce și-a înscenat atacul rasist și homofob

Distribuie

Actorul afro-american Jussie Smollett, în vârstă de 36 ani, nu va mai apărea în următoarele două episoade care au mai rămas de difuzat din sezonul al cincilea al serialului "Empire".

Smollett a fost acuzat de conduită dezordonată şi denunţuri false după ce a disimulat un atac împotriva sa. Falsa lui agresiune, denunţată pe Twitter şi de preşedintele Donald Trump, a suscitat un val de critici pe reţelele de socializare, relatează ziarul spaniol ABC, în ediția sa online.

Actorul s-a predat, săptămâna trecută, poliţiei din Chicago, care l-a arestat pentru „presupusă conduită turbulentă”. Dacă este judecat şi condamnat, el riscă trei ani de închisoare pentru a fi minţit în denunţarea unei infracţiuni determinată de ură, la a cărei cercetare au participat peste 20 de detectivi timp de trei săptămâni.

Superintendentul poliţiei din Chicago, Eddie Johnson, a oferit o conferinţă de presă alături de comandantul biroului central de detectivi. Actorul, care a fost eliberat din detenţie după plătirea cauţiunii, va compărea din nou în faţa justiţiei pentru a se stabili dacă pledează vinovat sau nevinovat.

Actorul denunţase că a fost ţinta unei presupuse agresiuni homofobe şi rasiste, survenită la sfârşitul lunii ianuarie, motiv pentru care au fost arestaţi doi bărbaţi de culoare care ulterior au fost eliberaţi. Potrivit declaraţiilor lui Smollett, aceştia l-au trântit la pământ, i-au adresat insulte rasiste şi homofobe şi i-au legat o funie în jurul gâtului.

Actorul care a fost spitalizat a explicat că, în timpul atacului, cei doi au amintit sloganul MAGA, din timpul campaniei preşedintelui Donald Trump, „Make America Great Again (MAGA)”. După ce atacatorii au fost puşi în libertate, poliţia a început să suspecteze victima, iar ancheta a dus la arestarea lui Smollett.

Edward Wodnicki, agent al poliţiei din Chicago, a explicat că au fost interogate peste 100 de persoane şi au fost vizionate înregistrările a peste 35 de camere de securitate, fapt de a dus la arestarea suspecţilor: doi fraţi nigerieni Olabinjo şi Abimbola Osundairo, care au fost interogaţi şi apoi eliberaţi.

Declaraţiile celor doi au făcut ca ancheta să ia o întorsătură neaşteptată. Anchetatorii au aflat că ei fuseseră plătiţi cu 4.000 de dolari de Jussie Smollett, care lucrase cu ei… chiar la serialul „Empire”, pentru a înscena acest atac.

Motivul ar fi fost „nemulţumirea” actorului faţă de salariul primit în acest serial. Potrivit anchetatorilor, el şi-a trimis singur o scrisoare de ameninţare, dar în faţa lipsei atenţiei mediatice a decis ulterior să-şi însceneze atacul, o infracţiune pentru care riscă până la trei ani de închisoare.


Citește și… PREMIILE OSCAR 2019 | Lista completă a câştigătorilor. „Bohemian Rhapsody”, cele mai multe premii – patru


 

Comentarii