Nutriționista a făcut o serie de recomandări pentru cei care își doresc să slăbească fără să renunțe complet la alimentele preferate, dezvăluind rolul pe care îl are temperatura preparatelor în controlul greutății.
:contrast(8):quality(75)/https://mediacdn.libertatea.ro/unsafe/870x0/smart/filters:format(webp):contrast(8):quality(75)/https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2025/01/46287240510817183066438064718790170981162628n.jpg)
„Secrete de slăbit. Se spune că nu suntem niciodată suficient de slabi… sau de bogați. La finanțe nu mă pricep, însă am câteva recomandări pentru un slăbit eficient.
Temperatura la care este consumat un anumit preparat are impact asupra aportului de calorii. O parte din amidonul prezent în orez, paste sau cartofi se recristalizează prin răcire și nu mai poate fi absorbit din intestin. Salata orientală, orezul de la Sushi și pastele reci îngrașă mai puțin”, a explicat nutriționista.
De asemenea, Mihaela Bilic recomandă să fim atenția atunci când vine vorba de cantitățile consumate.
„Porția corectă de făinoase trebuie să fie cât palma, adică o felie de pâine sau 2-3 linguri de orez, paste, mămăligă sau cartofi. Dacă vreți să slăbiți, eliminați făinoasele de la masa de seară și consumați doar proteine (carne, pește, ouă) și multe legume”, a mai spus aceasta.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_db788a85699efba1afb5fb62a9ae9051.jpg)
De asemenea, Mihaela Bilic a avertizat și asupra pericolelor băuturilor foarte dulci. „Consistența alimentelor influențează aportul caloric, zahărul se absoarbe mai ușor din lichide. Toate sucurile (fie ele și fresh), smoothie-urile și produsele pasate predispun la îngrășat.
Nu mai sunteți bebeluși, mestecați, nu beți cu paiul! Glucoza se absoarbe mai repede când stomacul este gol, prin urmare, evitați consumul de dulciuri sau produse făinoase la începutul mesei. Începeți cu salată sau ciorbă ca aperitiv, iar la felul principal asociați carbohidrații de tip paste, orez sau cartofi cu carne și legume. Cât despre desert, ideal e să-l mâncați la sfârșitul mesei, cantitatea de zahăr absorbită va fi mai mică”, a mai spus Mihaela Bilic.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/281_bdb8aa688f9594d1883724f7c5b83c99.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/153_38b820998ed12974b30b56880eb11cf3.webp)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/197_64ad0f8dc7d68ba3d3a89fd7df531743.jpg)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/276_881ec8a1828977e5f6b10a37f9232cd8.png)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/43_3f0cb0e2d9eab9e74d568bd5e4099da3.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/15_b32ac7fa1d7535f190dbb7a04323feb6.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_e311372e33926d823056395a38e5eccf.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_9b3bd6bf5ce27b9dd4cbd5e152a7ffe3.jpg)