MENIU CAUTĂ
25 Apr. 2018 10:02

Antonio Banderas, candidat la Premiul Prinţesa de Asturias al Artelor 2018

Distribuie

Antonio Banderas, candidat la Premiul Prinţesa de Asturias al Artelor 2018. Astfel, actorul Antonio Banderas se numără printre cei 35 de candidaţi, alături de cantautorul Joan Manuel Serrat şi regizorul american Martin Scorsese, care aspiră anul acesta la Premiul Prinţesa de Asturias al Artelor, care va fi anunţat miercuri, 25 aprilie, la Oviedo, în Spania.

Recent, Banderas a fost primit ca un rege în orașul său natal, la lansarea serialului despre viața lui Picasso. 'Antonio, te amo, te quiero!'/VIDEO

Atunci, la Malaga, au fost surprinse imagini inedite cu Banderas și Nicole, iubita lui. Dans pasional pe muzică populară spaniolă.

Mai mult, Antonio Banderas a oferit un interviu ziarului Libertatea!

INTERVIU EXCLUSIV cu Antonio Banderas: „Încă nu s-a născut actorul care să joace rolul meu!'

Printre ceilalţi candidaţi se află şi un grup de muzicieni brazilieni din care fac parte Caetano Veloso, sora sa Maria Bethania şi Gilberto Gil; arhitectul Oriol Bohigas Guardiola sau cântăreţul Raphael, relatează Agerpres.

Cei 15 membri ai juriului, prezidat de José Lladó, s-au reunit marţi pentru a dezbate asupra candidaturilor la Hotel de la Reconquista din Oviedo, unde miercuri la miezul zilei se va face cunoscut numele câştigătorului.

Printre membri juriului se află şi reputata actriţă Aitana Sánchez-Gijón, care s-a arătat precaută subliniind că nu îşi poate dezvălui candidaţii preferaţi, având în vedere că aparţin unor domenii diferite.

Nici directorul artistic al Teatro Real, Joan Matabosch, nu a vrut să dea nume şi nici nu a înclinat spre un domeniu anume, subliniind că trebuie să existe un echilibru al disciplinelor de care s-a ţinut cont în ultimii ani pentru alegerea câştigătorului.

La precedenta ediţie a fost premiat la această categorie artistul polifaţetic sud-african William Kentridge (Johannesburg, 1955), cunoscut pentru desenele, picturile, colajele, sculpturile şi fotografiile sale, dar şi pentru incursiunile sale în teatru, muzică sau operă.

În 2016, premiul a recompensat lumea teatrului prin decernarea acestei distincţii actriţei spaniole Núria Espert, în timp ce la ediţia precedentă premiul i-a fost atribuit regizorului american Francis Ford Coppola, iar în 2014 arhitectului canadian Frank Gehry en 2014.

Premiul, care constă în 50.000 de euro şi o statuetă concepută de Joan Miro, este primul dintr-o lungă listă de recompense atribuite anual unor personalităţi din domenii foarte diverse: arte, cooperare internaţională, înţelegere, ştiinţe sociale, comunicare, sporturi, cercetare ştiinţifică şi litere.

FOTO: Florin GhiocaCITEȘTE ȘI… EXCLUSIV: Ce răspunde Banca Națională la acuzațiile lui Liviu Dragnea: BNR sprijină politica economică a Guvernului' 

Comentarii