Mergi direct la conținut »
Entertainment Libertatea > Entertainment

Carantină fericită pentru Ovidiu Komornyik la pensiunea sa de la mare. Este un veritabil Robinson Crusoe în Vama Veche

Ovidiu Komornyik a îmbrățișat recomandările de autoizolare la domiciliu ale autorităților. Artistul face parte din puțini norocoși de pe planetă care are un hotel la malul mării. Și într-un loc pustiu, mai ales în acestă perioadă.

De Florian Gheorghe,

Ovidiu Komornyik  a  petrecut ultimele săptămâni la Vama Veche, unde are o frumoasă pensiune, ultimul hotel înainte de hotarul sudic al țării de la Marea Neagră. Din locul său ferit de forfota orașului, implicit pericolul infectării cu noul coronavirus, artistul a observat în ultimele săptămâni desfășurările fără precent care se petrec pe glob.

În ultimii ani, de la inaugurarea pensiunii ce-i poartă numele, artistul a petrecut la Vama Veche mai mult timp decât în București. Din primăvară și până toamna târziu, cu mult după plecarea ultimilor turiști de pe litoral, artistul locuiește în locul său preferat situat la buza mării.

Situația actuală, ce îngrijorează multă lume, este privită cu mult calm de Komornyik (51 ani) care are propria perspectivă a izolării, căci a a mai încercat-o și în anii trecuți, însă fără să fie împins de vreo amenințare epidemiologică, așa cum se întâmplă acum. Este o perioadă propice pentru a învăța lucruri noi.

Cât e ziua de mare Komornyik, mai ceva decât Robinson Crusoe,  pictează, își gătește, se ocupă de grădina pensiunii și lucrează în propriul studio de înregistrări. Căci compozitorul și solistul de muzică ușoară a mutat mai tot ce avea nevoie la Vama Veche, pentru a lucra de acolo.

Desi este născut în Transilvania, la Dej, Komornyik ne spune că a avut dintotdeauna o legătură strânsă cu marea. Căci e locul unde a debutat (Festivalul de muzică ușoară la ”Mamaia”, în 1990, și unde, un an mai târziu a obținut consacrarea câștigând concursul). Tot la mare și-a petrecut mai toate vacanțele de vară înainte să devină acționar la luxosul spațiu de cazare, afacere de familie în care mai sunt implicați nașii săi. ”Iubesc marea poate și pentru că părinții mei m-au ”conceput” la mare. Aici m-am simțit mereu ca acasă așa că am muncit să pot avea casa mea. A ieșit una mai mare, unde să-mi pot primi și prietenii”, ne spune artistul despre oaza lui de liniște și frumusețe. Pensiunea sa cuprinde 20 de camere și apartamente, toate cu vedere la mare, dar și un restaurant o piscină. ”Este foarte important să fim disciplinați, să respectăm regulile care sunt impuse! Suntem pe cont propriu! Nu ieșițin din casă”, recomandă solistul din curtea sa ce se termină la malul mării.

Close
Închide
  Close