MENIU CAUTĂ

Ce spunea Stela Popescu despre Cristina Stamate. Pe cele două le unea o prietenie de o viață

Distribuie

În numai câteva zile, lumea artistică românească a pierdut două mari valori: Stela Popescu și Cristina Stamate. Cele două actrițe au avut o relație specială nu doar pe scenă, ci și în afara ei.

O prietenie de o viață le lega pe Cristina Stamate și Stela Popescu. Aceasta din urmă, i-a fost alături Cristinei atât la bine, cât și la rău, iar, când Cristina Stamate a suferit, în urmă cu un an, o operație pe cord, Stela Popescu a fost printre puținii oameni pe care i-a avut aproape.

Am vorbit cu ea și aseară. Este la terapie intensivă si nu are voie nimeni să intre. Nici ea nu vorbește acum decât cu cei foarte apropiați. A trecut cu bine de prima faza post-operatorie. Ne leagă o prietenie de 50 de ani. Este unul dintre stâlpii teatrului românesc. Va reveni cu siguranță pe scenă după ce se va recupera. Lumea teatrului ar fi mai săracă fără ea„, a spus Stela Popescu.

Într-un interviu acordat revistei Formula AS, Stela Popescu o descria pe Cristina Stamate astfel:

Tumultoasă, mereu în vervă, debordând de vitalitate, de umor, dar si de autoironie, Cristina Stamate deschide cu această carte o fereastră spre lumea din stradă, o lume pestrită, galagioasă, colorată, autentică. Eseurile adunate în aceste pagini sunt frânturi din viată, din viata sa de artist dedicată Teatrului de Revistă Constantin Tănase si surprinse, ca si pe scenă, în cheie tragicomică.

Are vocația iubirii fată de tot ce este frumos pe lume, iar pentru ceea ce se numește mizeria omenească, are o privire ironică, dar înțelegătoare. Are vocația prieteniei, gata oricând să-ți fie aproape, fără să aștepte nici o recompensă. Te iubesc, Cristina și aș vrea să am bucuria de a-ți citi gândurile așternute pe hârtie mereu…mereu

Citește mai multe despre Cristina Stamate pe Libertatea.

Comentarii